Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hıdırlık Kur'an Kursu’nda geleceğin hafızlarını ziyaret etti.


Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, yöneticilerle ve öğrenci velileriyle sohbet eden Başkan Gül, onların talep ve isteklerini dinledi. Kurs yöneticileri ve veliler Kur'an kursuna talebin çok fazla olduğunu fakat bu talepleri karşılayacak fiziki imkânların yetersiz olduğunu söylediler. Taşımalı gelen talebeler için servise ihtiyaç duyduklarını söyleyen kurs yöneticileri bu sebeple öğrencilerin mağdur olduğunu ifade ettiler.


Çorum'dan daha küçük şehirlerde bile daha büyük Kur'an kurslarının olduğunu belirten kurs yöneticileri ve öğrenci velileri, Çorum'a acilen öğrenci kapasitesi yüksek olan bir kurs hizmet binası yapılması gerektiğini ifade etti. 


Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin faziletli bir iş olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, öğrenci velileri ve kurs yöneticilerinin söylediklerine katıldığını belirtti. Gül, "Öyle arzu ediyorum ki yaptığınız bu hizmeti, bu hayır işini, daha el verişli daha yüksek kapasiteli daha güzel fiziki ortamlarda yapacaksınız. Çorum'umuza yakışır bir Kur'an Kursunun Çorum'da yapılması beni de çok mutlu edecek." dedi. 


Başkan Gül, öğrenci velileri ve kurs yöneticileri ile yaptığı görüşmenin ardından sınıfları gezerek talebelerle sohbet etti. Belediye Başkanı Gül, hafızlığa çalışan talebelere lokum ikram etti. 

Editör: Haber Merkezi