MURAT ÇETİN
Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Merkez İlçe Kurucu Başkanı Levent Batman’ın tek listeyle aday olduğu genel kurulda, Batman yeniden başkan oldu. 

Parti binasında gerçekleştirilen genel kurula, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Rumi Bekiroğlu, İl Başkanı Gökhan Külcü, Gençlik Kolları Başkanı Burak Külcü, Kadın Kolları Başkanı Selma Bayraktar, yönetim kurulu üyeleri  ve partililer katıldı.

Mahmut Öztemiz, Adem Candan, Fatih Softa ve Selma Bayraktar'dan oluşan divan heyetinin yönettiği genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

‘FETHETMEDİK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ’
Merkez İlçe Başkanı Levent Batman, yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında, kongreye katılanlara teşekkür ederek, Gelecek Partisi’nin 13 Aralık 2019 tarihinde siyaset arenasında yerini aldığını ifade etti. 
En kısa zamanda Merkez ilçe olarak kurucular kurulunu oluşturduklarını belirten Batman, “ Çorum olarak 15 mahallemizde teşkilatlanmaya başladık. Bunların çoğunda mahalle başkanlarımızı atamış durumdayız. Çorum’da Merkeze bağlı 200 köyün çoğunda temsilcilerimizi atadık. İnşallah oluşacak yeni yönetim kurulu üyelerimizle tam saha çalışma faaliyetlerimize başlayacağız. Mahalle ve köylerimizi ilmek ilmek dokuyarak, sıkmadık el, fethetmedik gönüller bırakmayacağız. Geleceğe olan yolculuğumuz güçlenerek teşkilatlarımız ile birlikte devam edecektir. Gelecek Türkiye’nin, gelecek Çorum’un olacaktır.” dedi.

‘HIZLI BİR ŞEKİLDE TEŞKİLATLANDIK’
Kongrede bir konuşma yapan Gelecek Partisi Çorum İl Başkanı Gökhan Külcü, Türkiye genelinde ve Çorum özelinde hızlı bir şekilde teşkilatlandıklarını söyledi.
Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe teşkilatının 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdiklerini ifade eden Külcü, “Bugün ilimizdeki ilk kongremizi ilk göz ağrımızı gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse devamında da Alaca Sungurlu Osmancık ve Dodurga ilçe kongrelerimizi yapacağız. Aralık 2019’da partimizin kuruluşundan bu yana Türkiye genelinde ve Çorumumuz özelinde hızlı bir şekilde teşkilatlandık. Hamdolsun bugüne kadar 67 il ve 310 ilçe teşkilâtlarımız kurulmuş durumdadır” dedi.

Pandemi süreci ve her türlü engellemeye rağmen bu güzel kadroları kurduklarına değinen Külcü, “Her türlü baskıya, ambargoya, yasaklara ve tehditlere rağmen dimdik ayaktayız.  Sizlere özverili çalışmalarınız ve cesaretimizden ötürü teşekkür ediyorum. Sizler ile aynı safta yer alıp, bu kutlu mücadelenin bir bireyi olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Gelecek Partisi olarak tek bir davalarının ve siyasi hedeflerinin olduğuna vurgu yapan Külcü, “Bu dava partilerin, kurumların, kişilerin üstündedir. Bu dava bir iktidar veya güç davası değildir. Bu dava kişisel bir dava asla değildir. Bu dava kula kulluğun bitirilmesidir. Bu dava insan onuru davasıdır. Ülkemizin bugün içine düştüğü durum insan onuru davasını çok daha hayati bir hale getirmiştir. Bu iktidar insan onuruna karşı duruşun tarifi haline gelmiştir” dedi.
“İnsan onurunu yaşatacak olan demokrasi ve adalet ayaklar altındadır” diyen Külcü, “İnsan onurunun ayaklar altına alındığı bir ülkede büyüme yerine küçülme olur, huzur yerine gerilim olur, adalet yerine baskı olur. Türkiye bu iktidarın rant kavgalarından, yolsuzluklarından, israfından, ekmeğini küçültmesinden, ekonomik palavralarından bıkmış durumdadır. Ülkemiz huzur istiyor. Onun için biz huzur güven gelecek diyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kongremiz hayırlı olsun
Genel başkanları ile yol yürüyen tüm arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bekiroğlu, “Yeni kurulan partiler için süreç maalesef AK Parti kurulduğu dönemdeki gibi yaşadıklarını ve gördüğü eziyetleri yeni kurulan partilere de göstermekten sakınmıyor. Bizler bundan dolayı da pişman değiliz.” dedi 

BEKİROĞLU, “İNSANLARI ŞUCU VEYA BUCU DİYE AYIRMAYACAĞIZ”
Gelecek Partisi’nin ilkeleriyle, projeleriyle, programlarıyla siyasete adım atmış bir parti olduğunu kaydeden Bekiroğlu, “ Bunun içinde bu partinin kurucular kurulunda olmaktan da gurur duyuyorum. Bizler başta Genel Başkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kimlik numarasına tabi olan her vatandaşımız bu ülkede hizmet almaya, ülkenin birer onurlu ferdi olarak yaşamaya, torpilden, iltimas gibi eylemlerden uzak durmaya ve durulması gerektiğine vurgu yapıyoruz. İnsanları şucu veya bucu diye ötekileştirmek, kendinden olan insanları kabul edip, kendinden olmayan insanları illegal kabul etmek ne parti tüzüğümüzde vardır nede programımızda vardı” şeklinde konuştu.  

‘AK PARTİ KURULDUĞU DEĞERLERİNDEN SAPTI’
Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün canlı telefon bağlantısı ile katıldığı genel kurulda şunları söyledi,  “Çorum’un hak etiği yerde bulunmasını cani gönülden istiyoruz ve kongremizin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu korku ikliminden bu sıkıntılı zamanda bizler 152 kişi ile yola çıktık, Rumi kardeşimiz de bu kişilerin arasında ama asıl kahramanların sizler olduğunu buradan söylemek istiyorum. Gelecek Partisi’nin Anadolu’da kökleşmesini sağlayacak olan sizlersiniz. Bizler gelecek için ümitliyiz, sizlerde ümitli olmalısınız. Siyasette AK Parti ile yola çıktık fakat AK Partinin inanılan değerlerinden saptı.”

Genel Kurul’da tek liste ile yapılan seçimde Levent Batman başkanlığında oluşan yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; 
Mustafa Yiğiter, Mustafa Akdağ, Hüseyin Erarslan, Buket Cingöz, Şükrü Erdal, Mesut Ballı, Kadir Saraç, Burak Karaca, Mustafa Duzcu, Önder Güleç, Ertuğrul Gelgör, Mustafa Başıbüyük, Necdet Marım, Emrah Martı, Sait Barandak, Fatih Kabakçı, Hülya Kaşıkçı, Ahmet Oğuz Uygur, Muhammed Taha Derin, Mesut Köse, Halit Şahin, Alper Emin Köken, Selami Kara, Ayşe Şahin.

Editör: Haber Merkezi