M.BURAK YALÇIN
Kariyer Günleri programında konuşma yapan İŞKUR Müdürü Ali Şahan, “Kariyer Günleri” ile genç istihdamını desteklemeyi, genç işsizliğini azaltmayı ve gençleri istihdamda tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Kariyer Günlerinin iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların iş dünyasını tanımalarını sağladığını belirten Ali Şahan, “Kariyer Günleri işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Kariyer günleri ile genç istihdamını desteklemeyi, genç işsizliğini azaltmayı ve gençleri istihdamda tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Gençleri MYO bünyesinde kurdukları İŞKUR irtibat bürosuna beklediklerini de ifade eden Şahan, şunları söyledi: “İŞKUR’a kayıt yaptıran herkese portalımız meslek danışmanı tanımlamaktadır. Meslek danışmanlarımız ile görüşerek kariyer planlama konusunda destek alabilirsiniz. İŞKUR tarafından üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerinde aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam etmeleri maksadıyla “İşe İlk Adım Projesi” hayatına geçirilmiştir.

Proje sayesinde yüksekokul veya fakültelerden mezun olduktan sonra 2 yıl içinde 18-29 yaş aralığında gençlerin mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programından faydalanarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları sağlanacaktır. Sektör kısıtlaması olmadan programa katılan kişilere 6 ay boyunca 77 TL cep harçlığı ödenecektir. Program sonunda ise en az 6 ay işveren tarafından istihdam edilmeniz sağlanacaktır.”

Editör: Haber Merkezi