Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, gençlerin işsizlik sorununa değindi.
Partiden yapılan açıklamaya göre, SP’li başkan adayı, gençler iş derdindeyken iktidarın tek derdinin koltuk olduğunu ileri sürdü.


SP Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, “Türkiye'de 3,5 milyon işsiz olduğunu ve bunların önemli bir kısmını gençlerin oluşturduğunu biliyorsunuz. Bugün ülkemizdeki gençlerin bir çoğu üniversite mezunu ve asgari ücretle çalışmak zorunda kalıyor. Türkiye'de maalesef iş ortamı ve yatırımlar buna göre hazırlanmadığı için işsizlik almış başını gidiyor. Öbür taraftan işçilerimiz çalışıyor, emeğini veriyor. Bir kısmı kalifiye olmuş, işlerinde çok güzel ücretler alabiliyor ama benim kanaatim şu ki özellikle asgari ücret açlık sınırında olursa bir memlekette milli gelir adil dağılmıyor demektir. İşveren, esnaf, patronlar bundan korkmasın. Bakın Erbakan Hoca, Allah rahmet eylesin, 95-96'da başbakan oldu. İlk yaptığı iş memura, işçiye, çiftçiye ciddi zamlar yapmak oldu. Memur 6 aylık ilk önce yüzde 50, altı ayla yüzde 132 zam aldı, asgari ücret yüzde 110 arttı.

Pancar, fındık yüzde 250, buğday yüzde 110 zam aldı. Ama ne esnafta, ne sanayicide, ne işverende herhangi bir panik yaşamadık, çünkü pazar canlandı. Bu sefer yeni mal talebinde bulunuldu, yatırım yapmak isteyenler yatırım yaptı, yeni istihdam sahaları doğdu, işsizlik azaldı, ekonomi canlandı.” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi