Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)’in UNICEF ile yürüttüğü Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı İşyeri Denetim ve Danışmanlık Grupları (İDDG) Mevzuatının Yenilenmesi Çalıştayı’na katıldı. Başkan Gür, çalıştayın son gününde ise grup sözcüsü olarak bir kapanış konuşması yaptı.


TESK ve alt teşkilatından başkan ve çalışanlar ile Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, KOSGEB, TOBB, TZOB, TİSK, Türk-İş ve Memur-Sen gibi pek çok kurum ve kuruluşun temsilcilerinden oluşan 180 kişinin katıldığı ve 2 gün süren çalıştayda İDDG mevzuatı, çocuk işçiliği ve TESK ile alt teşkilatına düşen görevler masaya yatırıldı.


Ankara’da gerçekleştirilen çalıştayda konuşan ÇESOB Başkanı Recep Gür, çalıştayın oldukça verimli geçtiğini belirterek, çocukların geleceğine sahip çıkmak zorunda olduklarını söyledi.


Bu amaçla gerçekleştirilen çalıştayda neredeyse tüm katılımcıların ortak görüşünün işsizliğin önlenmesinde ve Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde çocukların ve gençlerin meslek öğrenmesinin önemli ve en iyi çözüm olduğunu dile getiren Gür, “Bugün pek çok işsiz gencimize baktığımızda üniversite mezunu olduklarını görüyoruz. Oysa gençlerimizi becerilerine ve yeteneklerine göre uygun mesleki programlara yönlendirebilsek, hepsi meslek sahibi olurlar ve kendi mesleğinin erbabı yeni nesil esnaf ve sanatkarları yetiştirmemiz mümkün olur” dedi.

Recep Gür, çalıştayın tüm faaliyetlere dair detaylı raporunun ise Ocak 2019'da yapılacak program kapanış toplantısı ile kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi