M.BURAK YALÇIN
Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi.

Kurulda mevcut başkan Mehmet Aşgın, yeniden Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlığına seçildi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, TÜGVA Çorum Şubesi Başkanı Enes Kayabaşı ve gençler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin belirlenmesine geçildi.
Furkan Mazman’ın başkanlığını yaptığı divan heyetinin katip üyeliklerine ise Zehra Damar ile Semih Yumlu seçildi.

CANDAN: GENÇLİĞE YÖNELİK FAALİYETLERİN HİÇBİRİSİ İHMAL EDİLEMEZ FAALİYETLERDİR
Genel kurulda konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Gençlik Merkezi’nden şehrin ve şehrin insanına katkı yapacak faaliyetler beklediklerini belirterek, “Gençlik nasıl bu milletin ve devletin geleceği ise biz gelecekte nasıl bir toplum olması gerektiğini istiyorsak, nasıl bir toplumu özlüyorsak işte onun tohumlarının atıldığı yer, onun adeta egzersizinin yapıldığı yerdir Gençlik Meclisi. Gençliğe yönelik faaliyetlerin hiçbirisi ihmal edilemez faaliyetlerdir” dedi.

‘ÖZGÜVENLİ BİR GENÇLİĞİMİZ OLSUN İSTİYORUZ’
Son 40 yıldır toplumda ciddi bir sosyal mücadele olduğuna dikkat çeken Turhan Candan, Hz. Adem’den bu yana hak-batıl mücadelesinin yaşandığını ifade ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bunu günümüze indirgediğimiz zaman yerli ve milli duruşu olan bir kesim ve buna karşı bir mücadele eden bir kesim var şeklinde bunu ifade edebiliriz. Bu yerli ve milli duruşu bugün sizden bekliyoruz. Özgüvenli bir gençliğimiz olsun istiyoruz. Mümkün olduğu kadar hayatta size rol vermek istiyoruz. Ancak bu mücadele içerisinde rol alarak bazı şeyleri kazabilirsiniz. Bu roller gönüllü etkinlikler. Hayatta doğrudan bir kazanımızı, karşılığı olmayan rollerdir. Gençlik Merkezi de böyle bir rol için biçilmiş kaftan. Biz hem Kent Konseyi olarak hem de Çorum Belediyesi olarak bütün imkanlarımızla sizlerin yanınızdayız. Yeter ki siz 5, 10, 50 yıl sonrasına ilişkin kendi donanımınızı sağlamaya başlayın.”

TEMUR: GENÇLİĞE OLUMLU KATKILAR SUNACAKLARINA İNANIYORUM
Mehmet Aşgın ve yeni yönetim kurulunu eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ise Gençlik Meclisi’nin yeni dönem de güzel faaliyetler yapacağına ve şehrin gençliğine olumlu katkılar sunacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Aşgın yeniden Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlığına seçildi.

Mehmet Aşgın’ın yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu: “Furkan Mazman, Mehmet Akif Gemerekli, Ufuk Mert, İlker Yılmaz, Eray Özeşme, Gökhan Keskin, Zehra Damar, İbrahim Sabancı, Ahmet Erdil, Şeyma Sarıkabak, Esranur Dilekçi, Oğuzhan Çavdar, Recep Kantar, Semih Dumlu, Hakan Irmak, Münire Sultan Tarkan, Sefa Şanal”

Editör: Haber Merkezi