FATİH BATTAR

Çorum'da 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında STK ve dernek gönüllüleri bir arata gelerek çeşitli etkinlik düzenlendi.

Kızılay, Yeşilay, Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği, UCİM, TEGV, Engelsiz Üniversite ve LÖSEV derneklerinin gönüllü üyeleri Kadeş Meydanı’nda stant açarak, gönüllülüğe dikkat çekti.

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü kapsamında böyle bir organizasyon düzenleyerek, gönüllülüğe dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gönüllülerin, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında önemli yer tuttuğunu belirten Çetin, "Yapacağımız her faaliyet için gönüllülere ihtiyaç duyuyoruz. Ne kadar çok gönüllümüz olursa, o kadar çok faaliyet düzenleyebiliyoruz. Burada her kuruluş, kendi alanıyla ilgili gönüllüler toplamak için çalışıyor." dedi.

Hitit Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü Kurucusu ve Gönüllüsü Dursun Umaz da; “Üniversite öğrencisi olduğum için boş zamanlarımızı değerlendirmek için gönüllü oldum ve hem harika vakit geçiriyorum hem de sosyal faaliyetlerle topluma yardımcı olmaya çalışıyorum.” dedi

Yeni gönüllü üye kayıtlarının da yapıldığı stantlarda, gönüllülük faaliyetlerinin toplumun dezavantajlı gruplarına sağladığı katkılara dikkat çekildi.