M. BURAK YALÇIN

Belediye Başkanı Zeki Gül, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, “Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın” dedi.

Çorum Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde fotoğraf sergisi açtı.

Dün Çorum Belediyesi Sanat Galerisi ve Müzesindeki serginin açılışına Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, 15 Temmuz’da halkın kahramanca direndiğini belirterek, “Darbe yapmak isteyenlere halk darbe yaptı. O gece Cumhurbaşkanımızda halkın üstünde güç tanımadığını söylemişti. Halk liderinin çağrısı üzerine meydanlara indi. Halkımızın direnişle Türkiye’nin Suriye olması, iç savaş çıkması önlendi. Türk milleti olarak ne kadar övünsek azdır” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de 15 Temmuz dendiği zaman tankın topun karşısında eliyle mücadele eden kahraman bir halk aklına geldiğini dile getirerek, “Kurtuluş Savaşı yaptık, Çanakkale’de çok büyük bir güce karşı mücadele ettik. 15 Temmuz’da da darbeci hainlere karşı mücadele ettik. Bunlar çukurun dibindeler. İçimizdeki hainleri temizledikten sonra mücadelemizde ne kadar başarılı olduğumuzda ortaya çıktı. 300 general gitti Türk ordusu bitti diyenlere şanlı Türk ordusu destanlar yazacak şekilde başarılar elde etti. 15 Temmuzları unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah bir daha o günleri yaşatmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi ziyarete açıldı.

Sergide Çorumlu 15 Temmuz şehitleri ve demokrasi nöbetlerinde çekilmiş fotoğraflar yer aldı.

Editör: Haber Merkezi