MURAT ÇETİN
Türk Tarım Orman Sen Çorum Şube Başkanı Necati Gül, bakanlık taşra teşkilatlarında çalıştırılmak üzere işe alınan personele sendika dayatması yapıldığını iddia etti.

Gül yaptığı açıklamada söz konusu işçilerle görüşerek sendikal çalışmalar yapmak üzere sahaya indiklerini ancak hepsine sözleşme sırasında sendika üyelik formu imzalatıldığını ileri sürdü. 
Aldıkları cevaplardan bu sonuca ulaştıklarına değinen Necati Gül, "Malum sendikaya sorsak,  tabii ki bu anlatılanları kabul etmeyecek, belki de bize iftira atıyorsunuz diyecekler. Hadi  biz size inandık, Allah bunları görmüyor mu? O' nu nasıl kandıracaksınız. Devletin makamını ve imkanını kullanıp,  "sözleşme"  ön kabulünden kaynaklı mağduriyetten  yararlanıp   heyecan ve umutla başlayan ilk adımı, korku ve ümitsizliğe sevk etmeye hakkınız var mı?

Bütün personel sizin üyeniz olsun. Batsın bu mantıkla yürüyen  sendikacılık, yerle yeksan olsun yetkinlik. Yeter ki devlete ve milletimin insanlarına zeval gelmesin. Devlet memuru imajı yok olmasın; memurun onuru kırılmasın.  İnsanlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarına olan güveni, geleceğe olan inancı, memurlara ve kendisine olan saygısı sarsılmasın; hayallerine, ilkelerine, fikirlerine, ülkülerine  ve azimlerine ket vurulmasın. Yeter, hersey sendika değil bilin artık." dedi.

Editör: Haber Merkezi