RECEP MEBET
Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Orhan Gazi Mescidi dün Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Gülabibey Mahallesi Bağcılar Caddesi Gülüm Düğün Salonu civarında gerçekleşen açılışa AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fevzi Şeker, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜLABİBEY’İN 17’NCİ CAMİSİ
Cuma namazının ardından gerçekleşen açılışta konuşan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, “Mahallemizin 17’nci camisini ibadete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Gelecek hafta ise inşaası tamamlanmak üzere olan 18’inci caminin açılışa hazırlandığını belirten Hikmet Durgun, “Eski Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü başta olmak üzere, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Zeki Gül ve Başkan Yardımcımız Alper Zahir dahil tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Mahalle sakinlerimiz ve şahsım adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılışı yapılan mescidin hayırlı olmasını dileyen Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu da, “Belediye Başkanımız ve ekibinden Allah razı olsun. Bu amelleri, sadaka-ı cariye olarak ahirete intikal ettirsin. Bizleri de mescitleri ibadet aşkıyla dolduran müminlerden eylesin” duasında bulundu.

‘ORHAN GAZİ’NİN İSMİNİ YAŞATACAĞIZ’
Belediye Başkanı Zeki Gül, Osmanlı Padişahları’ndan Orhan Gazi’nin ismini ibadete açtıkları mescitte yaşatacaklarını söyledi.
İslâm toplumunda camilerin yeri ve öneminden bahseden Zeki Gül, 500 kişi kapasiteli Orhan Gazi Mescidi’nin aslında bir cami boyutuna sahip olduğunu kaydetti.
Çorum Belediyesi’nin bugüne kadar birçok cami ve mescit inşaa ettiğini, pek çoğununsa bakım ve onarımını yaptığını anlatan Başkan Gül, “Cumhurbaşkanımız’ın bu çalışmalarda çok büyük emeği var. Milletin parasını millete harcayan bir idare iş başında. Rabbimiz, milletimizi bu imkanlardan geri bırakmasın” diye konuştu.

‘BİRLİKTE TÜM ZORLUKLARI AŞARIZ’
Türkiye’yi hedef alan ekonomik saldırıya dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Bu güzel topraklarda çıkarılmak istenen krizler tükenmez ama başaramayacaklar. Çünkü birlikte tüm zorlukları aşacağız” dedi.
Orhan Gazi Mescidi’nin açılışında konuşan Ahmet Sami Ceylan, camilerin sadece ibadet yeri değil sosyal yaşam alanları olduğuna dikkat çekti.
“Dini bilgiler ehil isimlerden öğrenilmediği için 15 Temmuz gibi tablolarla karşılaştık” diyen Ceylan, din görevlilerine bu hususta önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurguladı.
Tarihini bilmeyen toplumların geleceği inşaa edemeyeceklerini ifade eden Ceylan, “Ortadoğu başta olmak üzere Osmanlı coğrafyasını hedef alan parçalanma süreci devam ediyor. Ancak bu gidişata dur diyen birileri var artık. O nedenle ülkemizi de hedef alan girişimleri hepimiz görüyoruz. Bu topraklarda krizler bitmeyecek ama şüpheniz olmasın başaramayacaklar. Çünkü birlikte tüm zorlukları aşacağız” diye konuştu.
Milletvekili Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve ekibini tebrik ederek açılışı yapılan Orhan Gazi Mescidi’nin Gülabibey Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Çorum halkına hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından açılılış kurdelesini birlikte kesen protokol mensupları, cami bahçesindeki vatandaşlarla da hasbihal ettiler.

 

Editör: Haber Merkezi