EROL TAŞKAN
Belediye Başkanı Zeki Gül, "Zeki Gül cezayı kesti" başlıklı haberimizde yer alan çete ifadesiyle ilgili açıklama yaptı.
Olayla ilgili çete tanımının kendisine ait olmakla birlikte kastı aşan bir ifade olduğunun da altını çizen Zeki Gül, "Çete ifadesi kastı aşan bir ifadedir. Belediyemizde çete falan söz konusu değildir. Gerekli gördüğüm bazı görev değişiklikleri ve atamalar yapılmıştır. İleriki tarihlerde gerekli olması halinde kamuoyuna açıklama da yaparız." dedi. 
Gül, önceki gün görev statüsü ve görev yeri değişikliği ile ilgili 4 personele yönelik karara iki personelin daha ilave edildiğini, toplamda 6 kişi hakkında uygulama yaptığını söyledi. 

 

NE OLMUŞTU-NELER YAŞANMIŞTI?
Belediye'de gerekli görülen atamaların temelinde, belediyeden Avusturalya'ya belge servis edilmesi, bazı belediye çalışanlarının belediye aleyhine bir kampanya yürütmesi yatıyor. 

Odatv'de de haber olan Avusturalya paylaşımlarında, çeşitli iddialar ortaya atan Ünal Ateş'in, son paylaşımında kullandığı kargo belgesini, kimin gönderdiği imzalı belge ile ortaya konmuştu. 

Hemen hemen her seçim öncesi başvurulan bu yöntemler, İnsani Değerler Platformu tarafından da kamuoyunun vicdan sesi olarak ifade edilmiş, bu tür kirli işlere tevessül eden mihraklar açık bir dille kınanmıştı.
Son yaşanan deşifrede kargo belgesini Avusturalya'ya gönderdiği iddia edilen Fatih Karakaya'nın da içinde bulunduğu üç personel Temizlik İşleri Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Veterinerlik Müdürlüğü'ne gönderilmişti. Öte yandan aynı kararlar kapsamında, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine ataması yapılan Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit'in de Başkan Yardımcılığı kadrosu iptal edilmişti.

 

Editör: Haber Merkezi