MURAT ÇETİN

Berberler Odası Başkan Adayı Gazi Demir, Danıştay tarafından güzellik salonlarına dair yeni bir karar alındığını belirterek, kararı eleştirdi. Pandemi sürecinde esnafın çok büyük zorluklar yaşadığını kaydeden Demir, “Güzellik uzmanlarına bir darbe de Danıştay’dan geldi.” dedi.

Gazetemizi ziyaret ederek konu hakkında açıklamalarda bulunan Gazi Demir, esnafın sorunlarının çözümü için yetkililerin konuya duyarlı olmaları gerektiğine işaret ederek, şu açıklamalarda bulundu, “Pandemide zor günler geçiren esnafımız, Danıştay’ın kararı ile daha da zora girdi. Lazer-Epilayson hizmeti veren 250-300 civarında iş yeri var.

Türkiye genelinde işini tüm kurallara göre yapan çok sayıda esnafımız var. Eksik ya da hatalı olarak belgesiz yapanların suçu ve günahı tüm esnafa çektirilemez. Gaziantep’te bir müşterinin yüzünün yanmasıyla birlikte başlayan kısıtlama, tüm esnafı mağdur eder hale getirmemeli.

Danıştay aldığı kararla bu hizmetin güzellik salonlarında ve kuaförlerde yapılmasını engelleyip, doktor gözetiminde yapılması gerektiğine hükmetti.  Gerekli mercilerin esnafımıza destek vererek, bu yanlış karardan dönülmesini istiyoruz.

Sonuna kadar tüm meslektaşlarımızın haklarını ve menfaatlerini her platformda savunacağız. Meslektaşlarımız yalnız değil, biz büyük bir aileyiz.”

Editör: Haber Merkezi