Hafızlık İmam Hatip Ortaokulları Seviye Belirleme Sınavı Pazar günü Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayreddin Karaman Kız ve Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük konu hakkında yaptığı açıklamada, “İmam Hatip Ortaokulları Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Programı kapsamında başlatılan hafızlık okullarında örgün eğitim yanında hafızlık eğitimi de verilmektedir. Bu proje ile hafızlık eğitiminin erken yaşata verilmesinin avantajlarından yararlanılması, öğrencilerin yıl kaybının önüne geçilmesi, örgün eğitimin imkanlarından uzak kalınmaksızın temel eğitimden ortaöğretime geçişte  öğrenci ve veli beklentisinin karşılanması ve üst öğretim kurumuna akademik açıdan hazırlanmalarının sağlanması planlanmıştır. Yapılan ek çalışmalar ve etkinliklerle öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerimizin farkında olarak yetişmelerine ve ortaöğretime hazırlanmalarına katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu sene Çorum İl Müftülüğü ve  Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi işbirliği ile dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz  Hafızlık İmam Hatip Ortaokulları Seviye Belirleme Sınavına 1037 öğrencimiz müracaat etmiştir. Sınava katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu Seviye Belirleme Sınavı, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Genel Yetenek testlerinden toplam 60 sorudan oluşuyor. Sınavda başarılı olan 90 kız 90 Erkek öğrenci yaz hazırlık kurslarına alınacak ve önümüzdeki öğretim yılında Hafızlık İmam Hatip Ortaokulunda kayıt yaptırma hakkı elde edecekler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi