RECEP MEBET
Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP), gazetemizin 29. yaşını kutladı.
Kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle dün gazetemizi ziyaret eden İDP Dönem Sözcüsü Zekeriya Işık, “Hakimiyet, Çorum basınının lokomotifi” dedi.
Ziyarete Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, Derman Derneği Başkanı Mustafa Öztemiz, Ensar Vakfı Şube Başkanı Abdurrahman Çırak, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, TÜGVA Şube Başkanı Kerep Ölçer, Çağrı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Zengin, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Yüksel, İDP Sekreteri Arif Kumaş da katıldı.

 

İDP’DEN TEBRİK ve TEŞEKKÜR
“Hakimiyet Gazetesi, Çorum’un önemli bir değeri” diyen Zekeriya Işık, yerel gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğuna işaret ederek çalışmalarımızda kolaylıklar diledi.


Ziyarette yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının toplumdaki yeri ve önemine de değinen Işık, herhangi bir çıkar gözetmeden, gönüllülük esasıyla bir araya gelen İDP üyesi STK’ların yalnızca Allah rızası ortak paydasında buluştuklarını söyledi.
Işık, “Yıllardır istikrarlı bir yayın çizgisi sürdüren Hakimiyet, Çorum’da önemli bir boşluğu dolduruyor. Şehrin problemlerini ve çözüm önerilerini gündeme taşıyor. Kanaat önderleri konumunda olan STK’ların çalışmalarını da önemseyen ve gündemin ilk sıralarına taşıyan yayın anlayışından dolayı Hakimiyet’e müteşekkiriz” diye konuştu.

 

VELİLERE SEÇMELİ DERS ÇAĞRISI
Din, ahlâk ve değerler eğitimi alanındaki ‘Seçmeli Dersler’in tercih sürecinin başladığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İDP Dönem Sözcüsü Zekeriya Işık, tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin velilerine seslenerek seçmeli ders başvurularının 19 Şubat’a kadar yapılması gerektiğini hatırlattı.
‘Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum’ sloganıyla yapılan duyurudan bahseden Zekeriya Işık, Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler konulu dersleri seçmek isteyen velilerin okul idareleriyle irtibata geçebileceklerini sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi