FATİH BATTAR

Günlük 400 kiloya yakın et satışının yapıldığı HalkEt’te dondurulmuş işkembe ve kelle paça satışı başladı.

2020 yılında faaliyete geçen ve her yıl ürün çeşitliliğinin arttığı HalkEt’te et satışının yanı sıra geçtiğimiz yıl başlatılan kavurma ve sucuk satışının ardından dondurulmuş  işkembe ve kelle paça satışları başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum Belediyesi şirketlerinden BELTAŞ’a ait Halk Et Kombinası ve Mezbahada bir basın toplantısı düzenleyerek dondurulmuş işkembe ve dondurulmuş kelle paçanın tanıtımını yaptı.

‘120 TON KAVURMA, 1.5 YON SUCUK ÜRETİMİ YAPTIK’

HalkEt’te bugüne kadar 120 ton kavurma ve 1.5 ton sucuk üretimi yaptıklarını belirten Çöplü; “2020 yılında HalkEt olarak kombina ve kesim alanı oluşturduk. Ürün çeşitlerimizi artırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Burada ileri işlem yaptığımız ürünlerimiz var. Kavurma ve sucuktan sonra dondurulmuş olarak işkembe ve kelle paça üretimine başladık. Ürünlerimizin içerisinde özel bir karışımımız var. Ambalaj içindeki çorba sosunu bir tencereye boşaltarak eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra kelle paça veya işkembemizi koyarak 20 dakika boyunca kaynatıyoruz. İsteğe bağlı limon, sirke, pul biber üzerine tereyağ eriterek servise hazırlanıyor. Bu ürünlerimizi 4 kişilik bir aile için tasarladık ve tanzim satış noktamızda satışları başladı. İşkembe ve kelle paçamızı denemek isteyen halkımızı buraya davet ediyoruz.” dedi

Mezbahane’nin günlük 500 küçük ve 250 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olduğunu anlatan Çöplü, hayvanların hijyenik ortamda profesyonel kasaplar tarafından kesilerek parçalara ayrıldığını belirtti.

Mezbahane’de Çorum’daki üreticilerden getirilen hayvanların kullanıldığını ifade eden Çöplü; “Kesimhanemiz 6110m2 alan üzerine kurulu olup; tesisimiz toplamda 111.000m2 'dir. Günümüz gereksinimlerini karşılayacak teknoloji ve Avrupa standartlarına uygun makine ve ekipmanlarla şehrimiz için öncü kuruluş konumundadır. Türkiye’nin her yerinden gelen hayvanların kesimini uzman veteriner hekimlerimizin kontrolünde, İslami usulleri ve gıda güvenliği hijyen kurallarını prensip edinerek, uzman kasaplarımızla kesim yapmaktayız. Halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda karkas et, parçalama, kavurma ünitesi ve depolama hizmetlerinin yanı sıra, hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu, adak, kurban ve etlik kesimlerini yaparak, soğuk zinciri bozmadan belediyemize ait frigofrig soğutuculu araçlarımızla, şehir içerisinde ücretsiz, ilçe ve il dışına ise ücretli olarak sevkiyatlarını yapmaktayız.” şeklinde konuştu

‘HALK EKMEK FABRİKASI’NDA YILDA 10 MİLYON EKMEK ÜRETİYORUZ’

Konuşmasında BELTAŞ A.Ş bünyesinde hizmet veren Halk Ekmek ve Yöresel Hanım Markası ile ilgili bilgi veren Çöplü, şunları söyledi;

Çorum Belediyesi BELTAŞ olarak 2016 yılında kurulmuş bir firmayız. 2017 yılında ekmek üretimi için çalışmalar başladık. 2020 yılında HalkEt olarak kombina ve kesim alanı oluşturduk. Ürün çeşitlerimizi artırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şirketimizde toplam 74 tane çalışanımız var.

Halk Ekmek olarak 3 bin 354 metrekare alanda Organize Sanayi bölgesinde 25 çalışanımız ile hizmet veriyoruz. Toplam 35 tane satış noktamız var. Yılda yaklaşık 10 milyon adet ekmek üretiyoruz. Vatandaşlarımızdan yoğun talep var. Halk Ekmek büfeleri önlerindeki yoğunluğu biliyoruz ama fabrikamızın günlük üretim kapasitesi belli olduğu için büfe sayılarını artıramıyoruz. İlerleyen süreçte fabrikamıza yapacağımız ek yatırımlarla günlük kapasitemizi ve büfe sayılarını artırabiliriz.

HANIMELİ YÖRESEL SATIŞ İNTERNET SİTESİ FAALİYETE GEÇTİ

Hanımeli yöresel markası adı altında bir satış internet sitesi oluşturduk. Hanımeli Yöresel satış noktasında kendi el emeği ile üretilen ürünleri internet ortamında güvenle satışa sunuyoruz. Kadın kültür merkezlerimizde üretilen ürünlerimiz var. Her bayandan örnek ürün alıyoruz ve internet sitemize koyuyoruz. İlerleyen süreçte ürüne talep geldiği zaman üretici ile irtibata geçerek talebe göre ürün isteyeceğiz ve gelen satış gelirini üreticimize ulaştıracağız. Şu anda internet sitemiz faaliyete başladı. Hanımeliyoreselsatış.com adresinden siparişleri alıyoruz. Hanım arkadaşlarımızın ürettiği el emeği göz nuru binbir emekle üretilen bu ürünleri satın almak isteyen vatandaşlarımız internet sitemizi ziyaret ederek, alışverişlerini yapabilirler.”

Editör: Haber Merkezi