MUSTAFA BURAK YALÇIN

Sungurlu'da hizmet veren erkekler hamamında biriken karbonmonoksit gazı iki kişinin ölümüne neden olurken, durumu ağır olan hamam sahibi ve oğlu da Çorum'a sevk edildi.

Panhdemi süreci nedeniyle uzun süredir kapalı bulunan hamam, ilk gününde iki kişiye mezar oldu. Kazan dairesinin bacası çekmediği için hamam bölümüne dolan zehirli gaz, hamam sahibi İsmail Kaya ve ğlu Şahin Kaya ile 15 yıldır hamamda tellak olarak çalışan Alaattin Kayretli ve hamamda müşteri olarak bulunan Arif Sezenoğlu'nun zehirlenmesine neden oldu.

Duman kokusunun etrafı sarmasıyla birlikte harekete geçen komşular, uzun süre ses alamadıkları hamama girdiklerinde acı gerçekle karşılaştı.

Olay yerine çağırılan ambulanslarla Sungurlu devlet Hastanesi'ne kaldırılan dört kişiden ikisi hastanede kurtarılamazken, hamam sabihi ve oğlu Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İlçede derin bir üzüntüye sebep olan kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, çevre esnafı ise bir gün önce yakılan kazan dairesinin bacasının çalışmadığını, çevre dükkanlara duman dolduğunu dile getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi