RECEP MEBET

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı branşlarda hekim ihtiyacının had safhaya ulaştığı öğrenildi.

Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar dün Çocuk Hastalıkları Poliklinikleri’nde görevli tek bir hekim bile olmadığını bildirdiler.

VATANDAŞ ÇÖZÜM İSTİYOR

“Koca hastanede doktor bulamıyoruz” diyerek sitemlerini ileten vatandaşlar, mevsim koşulları nedeniyle yoğunlaşan çocuk hastalıklarının tedavisinde çaresiz kaldıklarını anlattılar.

Edinilen bilgilere göre hastane kadrosunda sadece 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı bulunduğu, nöbet ve istirahat uygulaması nedeniyle dün poliklinik hizmeti verilemediği belirtildi.

Yaşanan problem karşısında çocuk hastaları Acil Servis’e yönlendirmek zorunda kalan yetkililerin, uzman hekim danışmanlığında sağlık hizmetlerini yürütmeye çalıştığı ifade edildi.

‘ROMATOLOJİ  ve HEMATOLOJİ HASTALARI PERİŞAN’

Hastanedeki diğer branşlarda da benzer sıkıntılar yaşandığını belirten vatandaşlar, “Özellikle Romatoloji ve Hematoloji Uzmanları’nın tayiniyle birlikte hastalar tabiri caizse perişan oldular” diye konuştular.

Göğüs Cerrahı ve Nükleer Tıp Uzmanı’nın da kalmadığı hastanede bu alandaki ihtiyacın geçici görevlendirmelerle karşılanmaya çalışıldığı belirtilirken Onkoloji Uzmanı sayısının teke düşmesi, Radyoloji Uzmanı sayısının ise yarı yarıya azalmasının büyük bir sıkıntıya neden olduğu kaydedildi.

Öte yandan hekim sayısındaki daralma nedeniyle Tıp Fakültesi eğitiminin de olumsuz etkilenmesinden endişe edildiği öğrenildi.

‘YENİDEN SEVK ÇİLESİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ’

Ultrason gibi işlemlerde daha evvel günü birlik neticelenen tetkikler için şu an hastalara 4-5 ay sonrasına gün verildiğini vurgulayan vatandaşlar, sevk çilesi yaşadıkları günlere yeniden dönmek istemediklerini vurguladılar.

Çorum’un sağlık alanında çevre il ve ilçeler için adeta bir bölge merkezi haline geldiğine dikkat çeken vatandaşlar, siyasilere ve idarecilere seslenerek hekim ihtiyacının acilen giderilmesini istediler.

Önümüzdeki günlerde Endokrinoloji başta olmak üzere farklı branşlarda da tayinler olacağı bilgisini aldıklarını belirten vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’ndan bir an önce çözüm beklediklerini sözlerine eklediler.

Editör: Haber Merkezi