Çorum'da esnaflık yapan Serkan Yıldız, Çorum Belediyesi'ne engelli vatandaşların kullanımına sunulmak üzere 5 adet akülü araç hediye etti. 
Belediye önünde gerçekleşen akülü araç teslim törenine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, belediye meclis üyeleri, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, BEM-BİR-SEN Çorum Şube Başkanı Burhan Şahin, akülü araçları hediye eden esnaf Serkan Yıldız katıldı. 

Yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın programda yaptığı konuşmada, Ramazan ayı rahmetin, mağfiretin, yardımlaşmanın zirve yaptığı bir aydır. Yardımlaşma ve dayanışma bizim toplumumuz açısından çok önemli bir değer. Bu kıymetli ayda esnafımız Serkan Yıldız örnek bir davranış göstererek belediyemize 5 adet akülü araba hediye etti. Bu örnek ve duyarlı davranışından dolayı esnaf kardeşimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu örnek davranış sayılarının artmasına neden olur. Böyle güzel bir harekete meclis üyelerimizle birlikte şahitlik yapmak nasip oldu. Belediyemize gelen talepler doğrultusunda ihtiyacı olan hemşehrilerimize bu araçları ulaştıracağız.  Bu araçlardan bir tanesini özel engelli bireylerin kullanımı için dizayn yapılmak üzere Hitit Üniversitemize teslim edeceğiz. 
Belediye olarak biz de engellilerimizin hayatlarını kolaylılaştırmak için yeni bir ihaleye çıkıyoruz. Bu ihale kapsamında 8 adet akülü, 20 adet tekerlekli sandalye alacağız. Diğer ihtayaç sahibi vatandaşlarımıza kısa süre içerisinde ihalemizi sonuçlandırarak araçlarını takdim edeceğiz..

MOR TAKSİ UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR
Engelsiz bir Çorum için belediye meclisimizde mor taksi uygulamamızı onayladık. Mor taksi uygulamamızı Türkiye'de ilk olarak uygulamaya başlayacağız. İlk etapta 5 tane aracımız kısa sürede hizmete girecek. Engelli kardeşlerimizi bu araçlarımızla şehrimizde istedikleri yere gidebilecekler. Engelleri birlikte aşmak için şehrimizin bütün katmanlarıyla çalışmalarımız devam edecek.” dedi. 

İlk akülü aracı Elmas Eliaçık'a Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Meclis Üyeleri ve esnaf Serkan Yıldız takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi