M.BURAK YALÇIN
Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, Çorum’un 2018 yılı turist sayısının 111 bin olduğunu belirterek, hedeflerinin önümüzdeki 10 yılda bu sayıyı 500 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından hazırlanıp Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulan "Fırsata Dönüşen Hayatlar" projesinin tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Müze Müdürü Metin Çakar ve çok sayıda katılımcı katıldı.

ARSLAN: ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR PROJE
Programın açılış konuşmasını yapan Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, projenin sivil toplum kuruluşlarının devlet kurumlarıyla birlikte çalışmasına örnek teşkil eden önemli bir proje olduğunu belirterek, “Bir tarafta Kültür ve Turizm, bir tarafta Aile ve Sosyal Politikalar ile ilgili bir kurum, bir tarafta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü. Kurumlarımızın tamamı toplumun tüm alanlarına dokunan kurumlar. Birlikte bu güzel projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.
Bir toplumda güzel işlerin yapılabilmesi için mutlaka devletin temsilcileri ile STK’ların bir arada çalışması gerektiğinin altını çizen Ömer Arslan, “Topluma ancak bu birliktelik ile ulaşmak mümkündür. Hititler gibi bir medeniyete sahip Çorum’un pastadan pay alma hakkı herkesten daha fazladır. Bunun için toplum katmanlarının tamamının bu çalışmada, yürünülecek bu yolda katkı vermesi gerekiyor” diye konuştu.

 

‘2023 HEDEFİMİZ 50 MİLYON TURİST’
Turist sayıları ile ilgili istatistikleri de açıklayan Arslan, şunları söyledi: “Turist sayısına göre Türkiye 8’inci sırada. Turist sayısı 37,6 milyon. Turistlerin para harcamalarını dikkate aldığımızda ise ilk 10’da bile yokuz. Nitelikli turist gelmeli. Mutlaka nitelikli harcamalar yapılması içinde altyapımızı nitelikli hale getirmeliyiz. 2018’deki turist sayımız 46. Milyon gelir ise 29.5 milyar TL. 2023 hedefimiz ise 50 milyon kişi turist, 50 milyar TL gelir. 

 

‘İNSANLARIN BEŞ DUYUSUNA DA HİTAP ETMEK ZORUNDAYIZ’
Çorum’un 2018 yılı turist sayısı ise 111 bin 694. Hedefimiz 111 bini 500 bine çıkarmak ama 10 yıl içinde. En yakınımızdaki illerle mukayese ettiğimiz de ise Nevşehir birinci, Aksaray ikinci, Amasya üçüncü, bizde dördüncü sıradayız. İnsanları cezbeden mekanları çoğaltmamız lazım. İnsanları cezbetmeyen ve çağırmayan şehirlerde diğer değerlerin alıcı bulması ve uzun süreli yaşama şansı yoktur. Turizmde insanların beş duyusuna da hitap etmek zorundayız.”

BİLGİN: KISA FİLMLER ÇEKİLECEK
Proje Koordinatörü Dilek Bilgin ise projenin 10 ay süreceğini ifade ederek, “16-29 arası gençlerin kısa film, belgesel, kamu spotu gibi çalışmalar yapması ve yaşadıkları sorunlara ilişkin çalışmaları hayata geçirmelerini istiyoruz. 12 genç bu proje kapsamında birtakım fırsatlar elde edecekler. Aslında 40 kişi projemizin hedef grubu. 28 genç ise gönüllülük esasına dayalı olarak girişimcilik, okuryazarlığı, senaryo gibi konularda eğitimler alacaklar. Diğer 12 kişi ise belgesel, kısa film, kamu spotu hazırlama çalışmalarına devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi