M.BURAK YALÇIN

Çorum Belediyesi Engelliler Haftası nedeniyle “3. Engelsiz Spor Şöleni” etkinliği düzenledi.

Mehmetçik Parkında düzenlenen şölene Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Beyazay Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve özel öğrenciler katıldı.

Protokol ve özel öğrenciler etkinlikte ilk olarak ellerinde Türk bayrağı ve Filistin bayrakları ile yürüdüler. Daha sonra Mehmetçik Parkı içindeki halı sahada hep beraber farklı branştaki spor dallarında oyunlar oynayarak, gönüllerince eğlendiler.

Programda konuşma yapan Beyazay Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları engelliler için hareket etmenin önemli olduğunu belirterek, Çorum Belediyesinin bütün imkanları özel öğrencilere sunduğunu, bu nedenle Çorum Belediyesinin özel bir yeri olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de engellilere göstermiş olduğu ilgiden dolayı Çorum Belediyesine teşekkür etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da engellilerin sosyal alana çıkması, hareket edebilmesinin onlar için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Hayatı birlikte paylaşıyoruz. Onlara karşı sorumluluklarımız var. Çorum Belediyesi bu anlamda örnek işler yapıyor. Engelsiz yaşamın mümkün olacağını gösteren merkezimiz var. Bunu şehrimizin mümkün olduğu kadar geniş alana yaymayı amaçlayan çalışmalarımız var” diye konuştu.