Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Metin Sözen’e 'Anadolu'dan Büyük Şükran' ödülüne layık görüldü.

T24’te yer alan habere göre, "Sonsuz Şükran Köyü Anadolu’dan Büyük Şükran Ödülü"nün bu sene Prof. Dr. Metin Sözen’e verilmesi kararlaştırıldı.

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde “sanatçı köyü” olarak kurgulanan ve geleneksel kerpiç evleriyle özgün Anadolu mimarisinin örneklerinden birini veren Sonsuz Şükran Köyü, İstanbul’daki Fransız Sokağı’nın da kurucusu olan Mehmet Taşdiken öncülüğünde 2010 yılında kuruldu.

Kuruluşundan bu yana festivallere ve buluşmalara ev sahipliği yapan köyde yaşamın etkin bir biçimde sürdürebilmesi için kurulan Sonsuz Şükran Köyü Derneği, bu etkinlikler kapsamında geçen yıldan itibaren kültür ve sanat alanında yetkin bir kişiye “Anadolu’dan Büyük Şükran Ödülü” veriyor.

250 kültür ve sanat insanının oy birliğiyle "Sonsuz Şükran Köyü 2018 Anadolu’dan Büyük Şükran Ödülü"nün Prof. Dr. Metin Sözen’e verilmesi kararlaştırıldı.

Prof. Dr. Metin Sözen, ödülünü 22 Aralık Cumartesi akşamı Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde (BKSM) düzenlenecek ödül töreninde alacak. BKSM’de 19.00’da başlayacak kokteyden sonra saat 20.00’de başlayacak törende Prof. Dr. Metin Sözen’e ödülü takdim edilecek.

(T24)

Editör: Haber Merkezi