Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, “Ülkemizin her köşesinde sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizi ve ebelerimizi kutluyoruz.” dedi.

“Herkes için önce can, sonra canan gelirken, sağlık çalışanları için her zaman önce canan gelir” diyen Saatcı, “Sağlığa emek verenler, insana ve hayata en yalın haliyle bakar. Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” anlayışının ete kemiğe büründüğü hizmet alanı sağlıktır. Bu yüzden diyoruz ki, şayet Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse ilhamını sağlık çalışanlarından almalıdır. İnsana ve hayata hizmet konusunda bu ruhu korumak ve geliştirmek devletin asli görevi olmalıdır. 

Sağlık çalışanları ve özellikle sayıları yetersiz olan hemşirelerimiz reformların yükünü bugüne kadar çok büyük fedakarlıklarla omuzlarında taşıdı. Bu fedakarlık artık karşılıksız bırakılmamalıdır. Çalışma ortamlarında onlarca mesleki riski göze alarak çalışan, hemşirelerimizi, sağlık çalışanlarımızı, ruhen, bedenen ve sosyal açıdan güçlendirecek adımlar atılmalıdır.

İstihdam politikaları gözden geçirilmeli, performans sistemi değişmeli, ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, kreş sorunu çözülmeli, mesleki uzmanlaşmaya önem verilmeli ve şiddetle mücadele konusunda yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalı.” şeklinde açıklama yaptı. (Haber Merkezi)