Mecitözü Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Çağrı Vakfı desteği ile kitap koçluğu sistemini uygulamaya başladı.

Okul, ‘Hep Birlikte Okuyoruz’ projesi ile her 10 öğrenciye, üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan 1 tane kitap okuma koçu vererek öğrencilerin bir takım halinde okuyarak birbirlerini motive etmesini amaçlıyor.

Projeye ilişkin okul müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Her takımın koçu kitapları dağıttıktan sonra 15 gün içinde kitabı okuyan öğrencilerle kitap toplantısı yaparak kitaplardan ne tür çıkarımda bulunduklarını tek tek sorarak öğrencilerin kitap hakkında hazır bulunuşluklarını öğreniyorlar. Kitabını gerçek anlamda bitiren öğrenciler tespit edilerek okul idaresi tarafından ödüllendirilerek okuma motivasyonları artırılıyor. Her takım koçu kendi öğrencileri ile ayrı sosyal etkinlik yaparak takımın birbirine uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Okulumuzdaki 5 kitap okuma takımı kurarak bu etkinliğe daha fazla öğrenci çekmeyi planlıyoruz. Bu sıra dışı kitap okuma etkinliği sayesinde öğrenciler hem okuma alışkanlığı kazanıyor hem de takım halinde etkinlik yapma becerisi kazanıyor. Öğrencilerin internet haricinde bilgiye erişebileceği bir kaynak olan kitabı, öğrencileri sıkmadan hayatlarının bir parçası olarak görmelerini amaçladığımız etkinlik her ay farklı kitaplarla devam etmektedir.”