Yeniden Refah Partisi Çorum il Başkanı Yakup Taş, Yeni Zelanda’da iki camiye ve Müslümanlara yapılan terör saldırısını kınadı.
Saldırının, İslamofobik, ırkçı, beyaz üstünlükçü, ayrıştırıcı politikaların ulaştğı vahim düzeyin göstergesi olduğunu belirten Yakup Taş, “Başta dünya siyonizminin kendi hedefleri için en büyük engel olarak gördüğü İslam dini ve Müslümanlar'a karşı yıllardır sürdürdüğü siyasi ve kültürel karalama operasyonları, ABD Başkanı Donald Trump'ın evanjelizm güdümlü, ırkçı politikaları ve seküler düşünceyi desteklemek ve yaymak maksadıyla kurulan 'Project Reason Vakfı'nın kurucularından Samuel Benjamin Hamsin’in, "Bizler terörizm ile değil, İslam ile savaş durumundayız"zihniyeti doğrultusunda şekillenen ve hızla yayılan İslam karşıtlığı ne yazık ki, Yeni Zelanda’da kanlı bir eylemle bir kez daha filen ortaya çıkmıştır. 


Yaşanan bu menfur olayın en önemli sebeplerinden bir tanesi de, İslam aleminin ve tüm dünya Müslümanlarının sahipsiz olduğu düşüncesidir. Bu noktada, Türkiye Müslümanları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Siyasi, ekonomik, teknolojik ve askeri bakımdan yeterli güce sahip ‘Yeniden Büyük Türkiye’nin bir an evvel kurulması, Türkiye’nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin güçlerinin birleştirilmesi, böylelikle bu gibi saldırıların önüne geçilmesi, buna rağmen bu tip olayların gerçekleşmesi halinde de gerektiği gibi hesabının sorulması en önemli görevimizdir. 


Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor ve Yeni Zelanda'daki saldırılarda hayatlarını kaybeden masum Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi