RECEP MEBET
Ulusal ve uluslararası yarışmalarda Çorum’u temsil eden Hitit Angels ve RoboCAL robot takımları, başarılarına yenilerini eklediler.
16-17 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara Çankaya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen First Lego League 15. Ulusal Robot Turnuvası’nda Çorum’u, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Hitit Angels’ ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin ‘RoboCAL’ adlı robot takımları temsil ettiler.
Yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Hitit Angels Takım Koçu Engin Yavuz, başarılı performanslarıyla dikkat çeken iki robot takımının örnek proje, robot tasarımında en az materyal kullanarak en verimli işlem yapan robot, öz değerler performansında ise takım ruhunu en iyi yansıtan takımlar olarak madalya ve sertifika aldıklarını söyledi.

 

UFUK BİLİMDE
‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ sloganıyla organize edilen turnuvaya ilişkin bilgiler de veren Engin Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“15 yıldır düzenlenen First Lego League Ulusal Robot Turnuvası’na her yıl çok sayıda okul katılıyor. Her sene değişen temasıyla dikkat çeken turnuvada problemlere proje yoluyla çözüm bulmaya çalışan, araştırmalar yaparak analizler oluşturan, çalışmalarını bir ekip ruhu ile diğer arkadaşlarına yansıtan geleceğin bilim kahramanları ter döküyorlar. Bu sene turnuvaya 550 takım katılarak 15. yılında yeni bir rekor kırıldı. STEAM çalışmalarına destekler vererek geleceğin bilim insanlarının yetişmesine yeni ufuklar açan turnuva için slogan olarak ‘Ufuk Bilimde’ ifadesi belirlendi. Böylece Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözüne de atıfta bulunuldu.


Ankara Çankaya Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki turnuvada Çorum’u temsil eden takımlarımızdan Hitit Angels ve RoboCAL, yaptıkları çalışmalar ve performanslar ile kendilerini kanıtlayarak proje performansında örnek proje, robot tasarımında en az materyal kullanarak en verimli işlem yapan robot, öz değerler performansında ise takım ruhunu en iyi yansıtan takımlar olarak madalyalarını ve sertifikalarını aldılar. 


Çalışmalarına devam eden Hitit Angels Robot Takımı FRC(First Robotics Competition) ve WRO(World Robotic Olympiad - Dünya Robot Olimpiyatları)’na hazırlanmaktadır. Çorum’ un Robotik Kodlama ve STEAM çalışmalarında yükselen değeri olan Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ve kızlardan oluşan Hitit Angels Robot Takımı ile Çorum Cumhuriyet Anadolu Lisesi bünyesinde kardeş takım olarak kurulan RoboCAL takımlarında yer alan öğrencilerimiz geleceğin bilim insanları, mühendisleri, tasarımcıları olarak kendilerini geliştirmektedirler.
2017 yılında kurulan Hitit Angels Robot Takımı, Danışman Öğretmenlerimiz Çiğdem Gümüş, Tülay Oktay, Serkan Yavuz ve Ahmet Metin Dura’nın rehberliğinde takım ruhunu en iyi yansıtan, yenilikçi örnek projeleri sayesinde araştırma ve problemlere çözüm üreten yaklaşımıyla Çorum’a katkı sağlamaya devam etmektedir.

2018 yılında kendi çalışmalarını bir adım daha ileriye götürerek yeni bir takım daha oluşturan ekibimiz, RoboCAL ile yaygınlaştırma faaliyetlerine büyük katkı sağladı.

Takımlarımızdaki gençlerimizin tek dilekleri ise Çorum’a katma değer sağlamak. Bu katma değeri halkımızın maddi manevi destekleri ile yaygınlaştırmak en büyük hedefimiz. ‘Ufuk Bilimde’ sloganıyla Çorum’un bilim insanlarını yetiştiriyor, halkımızın desteklerini bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi