2017 yılının Kasım ayında karasal yayın için ilk başvuruları yapılan Hitit Üniversitesi Radyosu (Hitit FM) 100.5 Mhz frekansı ile yakında yayına geçerek, tüm Çorum halkına sesini duyuracak. 

Yapılan açıklamaya göre, 2016 yılından itibaren sadece internetten yayın yapmaya başlayan Radyo Hitit'in, üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Medya ve İletişim programının açılması ardından geliştirilmesi, yayınlarının topluma, geniş kitlelere ulaştırılması ve öğrencilerimizin uygulama eğitimleri için hizmetlerine sunulması gibi amaçlarla karasal yayına geçirilmesi ve daha profesyonel bir yapıya kavuşturulması kararlaştırıldı. 

Bu çerçevede radyo, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı bünyesine alınarak hemen akabinde 2017 Kasım ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) Hitit FM adıyla Lisans başvurusu yapılarak, karasal yayına geçmesi yolundaki zorlu sürecin teknik çalışmaları başlatıldı. ‘Türkiye'nin En Genç Hit Radyosu’ sloganıyla yayına başlayacak olan Hitit Üniversitesi Radyosu Hitit FM, 100.5 frekansında yakında yayın hayatına başlayacak.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, “Hitit FM hem Medya ve İletişim programı için bir mesleki eğitim uygulamaları laboratuvarı olacak hem de üniversitemizin halka, şehre, bölgeye açılan tanıtıcı reklam yüzü olacaktır.” dedi. 

Işık, Medya ve İletişim programı öğrencilerinin sekiz ay içerisinde yirmi değişik paket program hazırladıklarını ve bu programların bütün yayın içeriklerinin, seslendirilmesi, montajlanması, yayına hazır hale getirilmesinin hocaları nezaretinde bizzat öğrenciler tarafından yapıldığını kaydetti.  

Radyonun kurulması için yapılan sürecin yürütülmesi, yönetilmesi ve teknik alt yapının kurulmasında büyük emeği olan Medya ve İletişim Programı Öğretim Görevlisi Ali Aşır'a teşekkür eden Işık, “Hitit Üniversitesi Radyosu'nun kurulmasında ve karasal yayına geçirilmesi sürecinde maddi ve manevi her türlü desteği veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a, ana sponsorumuz Halk Bankası Genel Müdürlüğü'ne ve yine sponsorlarımızdan olan Çorum TSO'ya teşekkür ediyorum.” dedi.