M. BURAK YALÇIN

Hitit Üniversitesi tarafından bu yıl 3’üncüsü açılacak olan HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin ön kayıtları başladı.

Konuyla ilgili bugün basın toplantısı düzenleyen Hitit Üniversitesi(HİTÜ) Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ön kayıtların 28 Mayıs - 4 Haziran 2018 tarihleri arasında, kesin kayıtların ise 5 Haziran ile 8 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.

100 KİŞİLİK KONTENJAN

Kontenjanın 100 kişi, etkinlik ücretinin ise bu yıl 50 TL olduğunu açıklayan Rektör Alkan, ön kayıt işlemi yapmak isteyenlerin www.cocukuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden yapabileceklerini ifade etti.

‘GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORSAK TEKNOLOJİYİ, BİLİMİ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ’

Üniversitenin sadece binalardan oluşan değil, hüviyeti olan önemli bir kurum olduğunu belirten Alkan, “HİTÜ Çocuk Üniversitesi etkinliğinde emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum. Biz sadece yükseköğrenimi değil ilimizde bulunan her kurumu doğal paydaş hissediyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizi şekillendirecekler. Geleceği şekillendirmek istiyorsak, gelecekte söz sahibi olmak istiyorsak teknolojiyi, bilimi üretmek zorundayız. Geleceği şekillendirmek istiyorsak her konuda lider olmak zorundayız. Gençlerimizi, çocuklarımızı bir davası olan ve bu dava uğrunda kendini geliştiren, en az bir yabancı dili olan insanlar olarak yetiştirmek zorundayız. Bu çocukları doğru motive edersek yapamayacakları hiçbir şey yok” dedi.

‘GENÇLERİN ELİNDEN TUTMALIYIZ’

Çocuk üniversitenin temel amacına da değinen Alkan, “Geleceği şekillendirecek sadece Türklere, Müslümanlara değil tüm mazlumlara çözüm olacak olan bir jenerasyonun yetiştirilmesi insanlığın bizim kültürümüze, değerlerimize inanma ihtiyacı var. Bu anlamda gençlerin elinden tutmalıyız. Doğru yönlendirilmeleri gerekiyor” diye konuştu.

‘ANNE ÜNİVERSİTESİ KURMAYI PLANLIYORUZ’

Eylül, Ekim ayı gibi Anne Üniversitesi açmayı düşündüklerini de dile getiren Alkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çocuk Üniversitesi’nden sonra Anne Üniversitesi’ni açmayı düşünüyoruz. Babalar alınmasın. Çocuğu anne yetiştiriyor. Baba da çok kıymetli ama bir evin şekillenmesindeki ana unsur, mimar annedir. Annelerimize de finansal okul yazarlıktan, sağlık, gündelik hayatta lazım olan bilgilere varıncaya kadar birkaç günlük Anne Üniversitesi açmayı planlıyoruz. Bunlar bizim için sorumluluk projesidir. Bizim için külfettir ama bu külfetin başımızın üstünde yeri var.”

Editör: Haber Merkezi