M.BURAK YALÇIN

Bu yıl 3’üncüsü açılan Hitit Üniversitesi(HİTÜ) Çocuk Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşen mezuniyet töreninde öğrenciler diploma alıp kep attı.

Mezuniyet törenine HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  öğretim elemanları, öğrenci velileri ve HİTÜ Çocuk Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, birlik ve beraberlik içerisinde Çorum’da yoğun bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Üniversitemiz yoğun bir fedakârlıkla çalışıyor. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Çocuk Üniversitesi’nin HİTÜ’nün yapmış olduğu en güzel projelerden birisi olduğunu ifade ederek, “Hitit Üniversitesi’nin kampüsüyle, binasıyla değil, bulunduğu ilde her düzeyde her kesime hizmet vermesi anlayışıyla hareket ettik. Çocuk Üniversitesi beni en çok heyecanlandıran proje oldu. Dünyadaki en önemli güç yetişmiş insan gücüdür. Sizin yetişmiş insan gücünüz yoksa dünya da söz sahibi olamazsınız. Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak gençlerimizi iyi inşa etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok farklı mesleklerin ortaya çıkacağını da vurgulayan Rektör Alkan, “Eğer biz bu meslekleri doğru tahmin edemezsek, gençleri iyi yetiştiremezsek ciddi şekilde zarara uğrarız. HİTÜ olarak sadece yükseköğrenimi değil ilimizde bulunan her düzeydeki eğitim faaliyetlerini kendimize dert edindik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Alkan tarafından HİTÜ Çocuk Üniversitesi'nin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan sağlayanlara teşekkür belgesi verildi.

Tören sonunda ise katılımcılar tarafından öğrenciler tarafından yapılan eserlerin olduğu sergi gezildi.