Hitit Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye başladı. 
2000 m2’lik bir alana sahip merkez kütüphanede 21 adet sabit bilgisayarı bulunan 65 kullanıcı kapasiteli bir multimedya salonu, 129 kullanıcı kapasiteli sessiz çalışma salonu ile birlikte 48 kullanıcı kapasiteli rahat çalışma salonu bulunuyor.
Kitaplık ve referans kaynaklar salonunda ise yine kullanıcılara özel toplam 200 kullanıcı kapasiteli geniş kapsamlı çalışma ve dinlenme olanakları ile 8 adet tarama bilgisayarı kullanıcıların hizmetine sunuldu.


Üniversitede bilgiye erişim hizmetleri, basılı bilgi kaynaklarının yanı sıra elektronik kaynaklar ile de yoğun olarak desteklenirken, elektronik yayın koleksiyonları da her geçen gün daha da zenginleştiriliyor. 


Bu kapsamda merkez kütüphane içerisinde 586.097 e-kitap, 75.174 e-dergi ve 6 milyon teze erişim sağlayan 54 adet elektronik veri tabanı bulunuyor.  Birim kütüphaneleriyle ile birlikte basılı kitap sayısı 102.000’e, süreli yayın sayı ise 1.200’e ulaştı. 
Ayrıca görsel ve işitsel olarak CD, DVD, DVD ROM, VCD’den oluşan 1.040 dijital materyalin yer aldığı kütüphanede,  okuyucular bu materyallerden hem kütüphane ortamında yararlanabilecekleri gibi ödünç de alabilecekler. Veri tabanlarına ise sadece kütüphaneden değil, internet erişimi bulunan her yerden rahatlıkla 7/24 erişim sağlanabiliyor.


Üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin gerekli bilgilerinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından YORDAM otomasyon sistemine gönderilmesi ile kütüphane üyelikleri aktif hale geliyor. Bununla birlikte öğrencilerin, öğrenci kimlik kartları ile kütüphane görevlilerine başvurmaları halinde de Kütüphane Otomasyon Sistemine üye olmaları ve kütüphanelerdeki binlerce basılı kaynağın yanı sıra dijital kütüphane içerikleri olan görsel-işitsel (CD, DVD vb.) kaynaklardan ve verilen hizmetlerden faydalanmaları mümkün oluyor.


Üniversite, kendi kullanıcılarının yanı sıra Türkiye Bilgi Belge Sağlama Sistemi (TÜBES) ve Kütüphanelerarası İşbirliği ve Takip Sistemi (KİTS) aracılığı ile ülkede bulunan birçok üniversiteden gelen talepleri karşılıyor.