Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Elemanı Emre Demir ve Osmancık Ömer Derindere MYO Öğretim Elemanı Bedreddin Ali Akça’nın önderliğinde oluşturulan ekibin yaptığı mobil uygulama en iyi araştırma ödülüne layık görüldü.


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Elemanı Emre Demir ve Osmancık Ömer Derindere MYO Öğretim Elemanı Bedreddin Ali Akça’nın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalından Arş. Gör. Serhat Hayme ve Doç.  Dr. Serdal Kenan Köse ile birlikte 1 yılı aşkın sürede yaklaşık 8000 satır kod yazılarak araştırmacılar için bilimsel çalışmalarında kullanmaları gereken denek sayısını hesaplayan “Örneklem (Sample Size Calculator)” isimli tamamen yerli bir Android mobil uygulama geliştirdiler.


Öğretim Elemanları Emre Demir ve Bedreddin Ali Akça projesi Biyoistatistik Derneği ve Sanko Üniversitesi tarafından düzenlenen III. Uluslararası ve XX. Ulusal Biyoistatistik Kongresinde sözlü sunum kategorisinde “Tıp araştırmalarında örneklem büyüklüğü hesaplamak için yeni bir mobil uygulama” başlıklı sözlü sunumları en iyi 3. araştırma ödülüne layık görüldü. Akademisyenler ödülü Biyoistatistiğin Anabilim Dalı olmasına vesile olan Biyoistatistik Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Kadir Sümbüloğlu ve Biyoistatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdem Karabulut’un elinden aldılar.


Geliştirilen mobil uygulama test işlemi bittikten sonra yakın zamanda Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında Google Play içerisinden indirilerek Türkçe ve İngilizce dillerinde kullanılabilecek. Geliştirilen mobil uygulama Play Store içerisinde bulunan en kapsamlı ve en hızlı uygulama olma özelliğine sahip. Öğretim Elemanları uygulamanın uluslararası araştırmacılar tarafından kullanılacak bir kaliteye sahip olduğunu belirttiler. Emre Demir özellikle etik kurul başvurularında örneklem büyüklüğü raporu oluşturmak için araştırmacıların yoğun olarak mobil uygulamayı kullanmalarını beklediklerini ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi