Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Rektörlük Binasında şimdiye kadar hizmet veren Senato Salonu Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu sayısının artması nedeniyle yetersiz kalıyordu. Bundan dolayı bir süre önce başlatılan çalışmalar kapsamında aynı binada farklı bir yerde yeni bir Senato Salonu yapıldı. "Erol Olçok Senato Salonu" adı verilen yeni Senato Salonu, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın da katılımı ile dualarla açıldı.

Senato Salonunun açılışının ardından ise burada İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunları bir araya geldi. Üniversitede ve Çorum'da bulunan İTÜ mezunlarının bir araya geldiği toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yeni Senato Salonunun hayırlı olmasını dileyerek üniversitenin en üst karar mekanizması olan Senatoda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da ülkenin ve milletin menfaatleri doğrultusunda bilim dünyasına güzel katkılar sağlayacak kararların alınacağına gönülden inandığını belirtti. Toplantıda Hitit Üniversitesi'nin gelişimini ortaya koyan rakamsal verilerden de bahseden Rektör Alkan, üniversitenin gelinen seviyede ülke sınırlarını aşarak artık İTÜ ile birlikte araştırmalarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşen Antarktika Projesinde yer alacak güce ulaştığını ifade etti. 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da kendisinin de bu üniversitede görev yaptığını belirterek üniversitenin iyi bir yerde olduğunu, burada yapılan güzel çalışmalardan mutluluk duyduğunu belirtti.

Vali Mustafa Çiftçi de üniversitenin Çorum için çok önemli bir değer olduğunu belirterek üniversitede yapılan çalışmaların ve gelinen seviyenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İTÜ'nün teknik anlamda bilim dünyasına ve ülkemize çok önemli katkılar sağladığını belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da, istenmesi halinde İTÜ'nün sahip olduğu tüm imkânlarından faydalanmak üzere Hitit Üniversitesi ve Çorum ile her türlü akademik, bilimsel işbirliğine açık ve hazır olduğunu belirtti. 

Toplantı, İTÜ mezunu katılımcıların mevcut durum ve bundan sonra yapılabilecekler üzerine yaptıkları istişari mahiyetteki karşılıklı konuşmalarıyla devam etti.

Editör: Haber Merkezi