M.BURAK YALÇIN
Hitit Üniversitesi ile İŞKUR işbirliğinde “Çorum Kariyer Günleri” düzenlendi.
Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, İŞKUR Müdürü Ali Şahan, SGK İl Müdürü Ömer Tök, SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

 

GÜL: GÜÇLÜ OLABİLMEK İÇİN KARİYERİNİZİ HER NOKTADA ÜST SEVİYEYE ÇIKARIN
Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Türk ve İslam düşmanlarının dün olduğu gibi bugünde aynı şekilde bir ve beraber hareket ederek bizi biz yapan değerlerden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptığını belirterek, “Yeni Zelanda’da cani teröristin katlettiği insanlardan Türk diye bahsetmesi Türk dünyasına sadece hamiliğimizden değil. Müslüman dünyanın tamamına Türk diye hitap ediyorlar. Güçlü olabilmek için kariyerimizi her noktada en üste çıkarmamız gerekir. Bir kişi temizlik yapıyorsa, temizlikte mesafe katediyorsa ve işini seviyorsa o insan kariyer sahibi bir insandır. Ne kadar mevkisi, makamı yüksek olursa olsun mecburiyetten bir yerlere gelerek, sevmeyerek yapan o kadar insan var ki” dedi.

 

YÜKSEL: ÇORUM KENDİ ÇAPINDAKİ İLLER ARASINDA EN ÖNDE
Vali Yardımcısı Recep Yüksel de devletin birliğini, bütünlüğünü Türk milletiyle birlikte güçlü duruşunu geçmişiyle harmanlayarak geleceğe güvenle bakmayı sağlamak zorunda olduğumuzu ifade ederek, “Bu coğrafya zor bir coğrafya. Çorum’da bu huzuru, mutluluğu, birlikteliği yakalamışken daha ilerilere gitmek zorundayız” dedi.
Çorum’un kendi çapındaki iller arasında önde olduğunu fakat daha çok yol kat etmesi gerektiğini de vurgulayan Yüksel, “Çok çalışan bir belediye Başkanımız var, atom karınca gibi yurtdışında ayak basmamış bir Rektörümüz var. Devletimizin her talimatını, mevduatını hayata geçirmeye çalışan kurumlarımız var. Toparladığımızda bu güzel kentte, sanayicisiyle, esnafıyla, meslek örgütleriyle genel olarak huzur ve mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. Bugün 16.30’da sona erecek olan Kariyer Günleri programı kapsamında firma stantları, iş-staj mülakatları, prova mülakatlar, Uygulamalı CV Hazırlama ve İş Arama Teknikleri eğitimleri, kariyer söyleşileri, konferans ve panel gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi