M.BURAK YALÇIN

Hitit Üniversitesi’nde yetkili sendika Türk Eğitim-Sen oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, her yılın Mayıs ayında kurumlarda yetkili sendika belirleme sürecinin gerçekleştiğini belirterek, Hitit Üniversitesi’nde yapılan toplantıda oluşan mutabakat neticesinde Türk Eğitim-Sen’in 273 üyesine karşı, Eğitim Bir-Sen’in 268 üyede kaldığını söyledi. Bu durumda Türk Eğitim-Sen’in Hitit Üniversitesi’nde yetkili sendika olduğunu, 20 Mayıs tarihinde de mutabakat imzalanacağını ifade etti.

Selim Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu süreçte Hitit Üniversitesinin fedakarca, cesur ve onurlu duruş gösteren bütün akademik ve idari personeline canı yürekten teşekkür ediyoruz. Bu başarıya kolay ulaşmadık. Çok emek harcadık. Bu başarıda her bir üyemizin emeği, mücadelesi, alın teri vardır. Bu başarı bizlere anamızın ak sütü gibi helaldir. Ne Kimseye vaat vermeden, kimseleri tehdit etmeden kazanılan tertemiz bir başarı öyküsüdür bu.

Yetkiyi almış olmanın sevincini yaşarken, bu ağır sorumluluğun da farkındayız. Üstlenmiş olduğumuz bu görevi hakkıyla yerine getirmenin gereği olarak ilk günden çalışmalara koyulacağız. Üzerimize düşen ne varsa bir adım geri durmadan elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaktan imtina etmeyeceğiz. Tekraren bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah mahcup etmesin bizleri.”