FATİH AKBAŞ
Hitit Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği ‘Sağlıkta Gelecek’ konulu panel gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Böylesi kıymetli misafirlerimizle gerçekleştireceğimiz panele ev sahipliği yapan Üniversitemiz ülkemizin genç Üniversitelerinden olmasına rağmen sağlık alanında hem eğitim hem topluma hizmet açısından başarıları çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir” dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ise konuşmasında Hitit Üniversitesi’nde sağlık alanında ileride çok güzel işlerin ortaya çıkacağını belirtti.
Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM)’nin Sağlık Bakanlığı için önemli çalışmalar yapacağını ifade eden Prof. Dr. Emine Alp Meşe “HÜBTUAM bizim tıbbi ilaç ve cihaz açısından yetkilendirilmiş bir laboratuvar. Bu da gelecek için çok önemli. Çünkü yeni regülasyonlar geliyor. Avrupa mevzuatında yeni regülasyonlara uyum sağlamamız lazım. Bu açıdan HÜBTUAM önemli bir yerde olacak. Bugün de bir yetki belgesini rektörümüze takdim edeceğiz. Diş hekimliğinde kullanılan implantlar ile kan glukoz ölçümü yapan glukometre cihazlarının analizleri konusunda Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne analiz yetki belgesini vereceğiz. 2017 yılında imzaladığımız işbirliği protokolü sonrası yetki belgesiyle hizmet kapsamını daha da genişletmiş olacağız” dedi. Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak katılan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, “İlaç ve tıbbi cihazda bizi nasıl bir gelecek bekliyor”,  Şehir Hastaneleri Bilgi Sistemleri Koordinatörü Yasin Yarbay, “Sağlıkta dijital dönüşüm”,  HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, “ Üniversite sanayi işbirliğinin bugünü ve geleceği” Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise “Geleceğin Meslekleri” konularında sunum yaptılar.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, “Diş Hekimliğinde Kullanılan İmplantlar ile Kan Glukoz Ölçümü Yapan Glukometre Cihazlarının Analizleri Yetki Belgesini” HÜBTUAM adına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk verdi.