EROL TAŞKAN
Kazakistanlı öğrenci Timur Nüsüphan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın için getirttiği Bey Kaftanı'nı Belediye Başkanı Aşgın'a hediye etti. Kazak Beyleri'nin geleneksel kaftanının Kazakistan'da çok büyür bir değer ve anlam taşıdığını söyleyen Nüsüphan, görevi nedeniyle kutladığı Aşgın'a, "Hükmünüz güçlü, kararınız adil olsun." dedi.

Halil İbrahim Aşgın'ın, 2013 yılında Erasmus için geldiği Çorum'da, ilk tanıdığı insanların arasında yer aldığını söyleyen İlahiyat Fakültesi Kelam Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Timur Nüsüphan, "Her daim kendisinden sıcak bir samimiyet e ağabeylik gördüğümüz Sayın Halil İbrahim Aşgın'ın, benim için ikinci memleketim olan Çorum'da Belediye Başkanı olmasından büyük bir onur duydum. Her sözü samimi, her yaklaşımı gönülden olan değerli Başkanımız'ın Çorum'a çok güzel hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum. Rabbim bu önemli görevde yardımcısı olsun, muvaffakiyetler nasip etsin." diye konuştu. 

Hediyeden ve güzel dileklerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ilim ve irfan yoluna kendisini vakfedip, Çorum'a Kelam tahsili için gelen Nüsüphan'ı başarı ve azminden dolayı tebrik ederek, "Ata toprağından getirdiği bu kıymetli hediyenin anlamı ve önemini bizim için de çok kıymetlidir. Bu memlekete ilim tahsili için gelen tüm kardeşlerimizin başımız üzerinde yeri var. İnşallah okullarını bitirdiklerinde, kendi ülkelerinde Çorum'un gönüllü elçileri olacaklar ve gönül köprülerimizi daha da kuvvetlendirecekler." dedi.