Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği kapsamında, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlüler, 14 okul ve 2 halk eğitim merkezi müdürlüğüne ait binaların temizliğine başladı.


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ait 2 binanın temizliğini tamamlayan hükümlüler, kalan 14 okulun temizliğini ise yarıyıl tatili içerinde tamamlayacak. 
Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde yapılan çalışmayı, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Denetimli Serbestlik Müdürü ile birlikte inceleyen Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. 


Başsavcı Ağca, denetimli serbestlik hükümlülerinin yaptığı çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: 
“Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce; 2018 yılı içeresinde verimli çalışmalar yürütülmüştür. Bu çalışmalar kapsamında 193 yükümlü farklı kamu kurumlarında temizlik, bakım onarım ve ağaç dikim faaliyetleri gerçekleştirmişlerdir.  Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak yaklaşık 5000 (beş bin) adet çam ve akasya fidanı dikimi yapılmıştır. 2019 yılında ise 102 yükümlü 40 farklı kamu kurumlarında kamu hizmeti tebirini yerine getirmektedirler.  


Yine Koruma Kurulu Başkanlığımız tarafından 2018 yılı içerisinde Çorum Valiliğinin destekleri ve Koruma Kurulu üyelerimizin katkılarıyla sosyal sorumluluk projesi olan  "Yeşeren Umutlar" projesini hayata geçirdik. Bu projede 68 yükümlü kamu hizmeti tedbirlerini bu projede yerine getirmişlerdir. Ayrıca Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum İş - Kur İl Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak yükümlülere meyve - sebze yetiştiriciliği eğitim kursları düzenlenmiş, kurslara katılan 36 yükümlü eğitimlerini tamamlayarak belge almaya hak kazanmışlardır. 


Proje kapsamında 6356 kg domates, 5469 kg salatalık, 2027 kök marul, 733 kg patlıcan, 404 kg sivri biber, 183 bağ yeşil soğan yetiştirilmiştir. Yetiştirilen ürünler öğrenci yurtlarına, okul pansiyonları, Kur’an kurslarına ve Kızılay gibi kamu kurum ve kuruluşlarına bedelsiz olarak dağıtımı yapılmıştır.”