Çorum İnsani Değerler Platformu Şubat Ayı Toplantısı, Çorum Dil ve Edebiyat Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Platformun gündeminde Hitit Üniversitesi ile birlikte düzenleyeceği ‘Aile ve Medya’ konulu konferans vardı. Aile bireyleri arasındaki ilişkilerin sanallaşmasında, giderek sathi bir hal almasında ve aralarındaki bağların çözülmesinde; yine aile bireylerinin geleneksel rollerinin değişmesinde, birbirine karışmasında ve yozlaşmasında etkin bir role sahip olan sorumsuz medyacılığın aile üzerindeki tesirlerinin tartışılacağı programın 8 Mart Cuma günü saat 14.00’de Hitit Üniversitesi MYO yerleşkesinde Ethem Erkoç Konferans Salonunda yapılacağı belirtilerek tüm Çorum halkı davet edildi.
 

ŞEVKİ YILMAZ GELİYOR
Platformun gündem maddelerinden birisi de sene-i devriyesi olması hasebiyle 28 Şubat Postmodern darbesi oldu. 
Çorum İnsani Değerler Platformu, Çorum Belediyesi, Çorum Kent Konseyi, Türkiye Gençlik Vakfı ve Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin işbirliğiyle 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘28 Şubat Post-modern Darbe Girişimi’ konulu bir konferans düzenleneceği belirtildi.

10 Mart 2019 Pazar günü saat 19.00'da Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda başlayacak konferansa da Çorumlular’ı davet eden Platform, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “28 Şubat, ruhunu suni Batılılaşma sürecinden, adaletini tek parti döneminin tek taraflı uygulamalarından, vesayetini 27 Mayıs'tan, zulmünü 12 Eylül'den, gücünü iç ve dış vesayet odaklarından, meşruiyetini ahlak dışı algı operasyonlarından alan bir mühendislik hareketidir.

28 Şubat, Cumhuru Cumhuriyetine, milletin kültürünü, inancını yani bizatihi kendisini devletine karşı tehdit olarak gören, devlete çöreklenmiş hormonlu laik, seküler askeri oligarşinin ve ona eklemlenmiş silahsız kuvvetlerin iş birliğiyle gerçekleştirilmiş bir darbedir. 

Bin yıl sürecek iddiasıyla icra edilen hukuki, insani ve vicdani hiçbir temele ve meşruiyete dayanmayan 28 Şubat postmodern darbesi, iç ve dış vesayet odaklarının ele ele vererek milletin bütün kazancının ve kazanımlarının hortumlandığı profesyonel bir soygun hareketi olarak hafızalara kazınmıştır. Eğitim hakkı ellerinden alınarak gelecekleri karartılan yavrularımızın, dindar yaşantılarından dolayı irticacı olarak fişlenerek işinden gücünden atılan, kısacası hayatları karartılan, gelecekleri çalınan mazlumların ahını alan 28 Şubat, milletin mahşeri vicdanında unutulmayacaktır. 

Milletimiz tarihi medeniyet kodlarından, dini, milli ve manevi değerlerinden hiçbir zaman ayrılmayacak, atasının yadigarı, şehidinin emaneti ülkesine ve değerlerine yönelen dahili ve harici bütün tehditlere adresi neresi olursa olsun boyun eğmeyecektir.” (Haber Merkezi)