M.BURAK YALÇIN

İnsani Değerler Platformu(İDP), Çorum Valisi Mustafa Çitfçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Dün gerçekleşen ziyarette konuşma yapan İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Dr. Zekeriya Işık, Vali Mustafa Çiftçi’ye hayırlı olsun dileklerini ileterek platform hakkında bilgi verdi.

Dr. Zekeriya Işık, İDP’nin insani, vicdani ve İslami hassasiyetleri olan derneklerin, vakıfların, sendikaların bir araya gelerek, 61 STK’dan oluşan bir platform olduğunu ifade etti.

Hayrı, hasenatı ve selamı çoğaltmak düsturuyla platformun yola çıktığını belirten Işık, “Bir zaruret doğrultusunda platformumuz ortaya çıktı. Biz bu zaruretin hayatının her alanında ve ilerleyen zamanlarda da devam ettiğini gördük. Gazze’den Arakan’a, Arakan’dan Mynmar’a kadar müslüman coğrafyamızdaki kardeşlerimize her türlü yardımı göndermek noktasında sürekli bir teyakkuzun içinde yer aldık” diye konuştu.

İDP’nin sosyal, kültürel, ekonomi, eğitim vb. alanlarda Çorum’da önemli bir denge unsuru haline geldiğini de dile getiren Işık, “Sivil toplum teveccüh gösteriyor. Bir takım problemlerde platformu muhatap alıyor. Platform bu anlamda hakkın, hakikatin sesi olmaya, toplumun vicdanı ve ortak aklını harekete geçirmesinde aracılık yapıyor. Sizin gibi genç, dinamik birisinin buraya gelmesi bizi çok heyecanlandırdı” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mustafa Çiftçi’de İDP’ye teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi