Çorum İHH 2020 Kurban çalışmasını tamamladı. 

Çorum İHH’nın 2020 kurban çalışmasını İHH bölge iller içerisinde bölge birincisi olarak sonuçlandırdığını belirten Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, “Çorum İHH’nın kurban eti, alışveriş kartı ve bayramlık kıyafet dağıtımlarından Çorum’da yaklaşık 5 bin kişi istifade etti.” dedi.

Kurban Bayramı’nda 82 bin 411 hisse kurbanı, Türkiye ve 52 ülkede yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını ifade eden Özkabakçı, 184 bin yetime de bayramlık hediye ettiklerini, yardımlardan toplamda 4 milyon 136 bin 332 kişi istifade ettiğini açıkladı.

Özkabakçı, açıklamasında şunları kaydetti; “İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu “Kurban Rahmettir” sloganıyla, Türkiye ve 52 ülkede gerçekleştirdi. 1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle Türkiye’de ilk defa vekâletle kurban projesini gerçekleştiren İHH, 28 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Kurbanlarını İHH'ya bağışlayan hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirdi.

Kurban kampanyası kapsamında İHH, hayırseverlerin destekleriyle 82 bin 411 hisse kurbanı 3 milyon 951 bin 780 ihtiyaç sahibine ulaştırdı. İHH, ayrıca yetim ve mağdur çocukları da unutmayarak 184 bin 552 çocuğa da bayramlık kıyafet ulaştırdı. İHH’nın kurban ve bayramlık projelerinden toplamda 4 milyon 136 bin 332 kişi istifade etti.

NELER YAPILDI?
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ve 52 ülkede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştırdı. Bu yıl da Kurban vesilesiyle yeryüzüne dağıtan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu.

KRİZ BÖLGELERİNE ÖNCELİK VERİLDİ
Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verildi. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutuldu.

YETİMLER BAYRAMA MUTLU GİRDİ
İHH, ayrıca Türkiye ve 26 ülkede toplamda 184 bin 552 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulundu.

52 ÜLKEDE KURBAN ORGANİZASYONU
Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Ukrayna (Kırım), Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan (Acara), Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan.
Balkanlar: Macaristan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Sırbistan. (Sancak ve Preşova)
Afrika: Liberya, Çad, Kamerun, Mali, Benin, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Senegal, Moritanya, Fildişi Sahili, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Güney Afrika, Mozambik ve Cibuti.
Ortadoğu: Yemen, Filistin, Irak, Lübnan ve Suriye.
Asya: Bangladeş, Pakistan, Endonezya, Tayland (Patani), Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro) ve Myanmar. (Arakan)” 

Editör: Haber Merkezi