RECEP MEBET
Çorum İHH yetimler yararına kermes düzenledi.
Gıda ve el işi ürünlerinin yer aldığı kermes dün Hürriyet Parkı yanında açıldı. Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, kermesten elde edilecek gelirle dünyanın dört bir yanındaki yetimlere ve Gazzeli mazlumlara yardım eli uzatmayı hedeflediklerini söyledi.

İHH Hanımlar Komisyonu Başkanı Ayşe Uçak’ın koordine ettiği kermesin yanı sıra yaklaşan Ramazan Ayı yardımları için de kolları sıvadıklarını anlatan Selim Özkabakçı, “Hayırseverlerin desteği ile bu yıl Filipinler’deki Moro Müslümanları için iftar organizasyonu gerçekleştireceğiz” dedi.

Çorum’daki geleneksel iftar organizasyonunun ise Ramazan Ayı’nın 15. günü idrak edilecek Dünya Yetimler Günü’nde gerçekleşeceğini belirten Özkabakçı, şehir merkezi ve ilçelerde 750’yi aşkın aileye gıda kolisi dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

Öte yandan 3 bin adet kıyafetten oluşan giysi yardımlarının da devam ettiğini hatırlatan Özkabakçı, “Tüm hayırseverleri, Pazar akşamına kadar açık olacak kermesimize bekliyoruz” diye konuştu.