Çorum İHH Kadın Kolları tarafından Yemen yararına kahvaltılı bir program düzenledi. Çorum İHH dernek binasında gerçekleşen kahvaltıya Vali Mustafa Çiftçi'nin eşi Azime Çiftçi de katıldı. 


Yapılan açıklamaya göre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Çorum İHH Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uçak’ın açış konuşması ile devam etti. Uçak, konuşmasında Kadın Kolları tarafından yapılan çalışmalardan, etkinliklerden ve planlanan faaliyetlerden bahsetti.


Sinevizyon gösterimlerinin yapıldığı programda İHH Kadın Kolları Bölge Sorumlusu Zeliha Karatop, Yemen hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda ümmet bilincinin önemi vurgulanırken mazlum coğrafyalardan bahsedildi. Yemen tarihinden ve Yemen'in İslam ile tanışmasını hakkında kısaca bilgi verilerek, Yemen’de şu anda 27 milyon 400 bin nüfusun 21 milyonunun sağlıklı bir şekilde gıda ve suya ulaşamadığı kaydedildi. Bölgedeki açlığın ne derecede olduğu ve Yemen'e İHH tarafından yapılan yardımların nasıl ulaştırıldığı hakkında bilgiler verilirken İHH Kadın Kolları tarafından Yemen ve diğer mazlum coğrafyalarda neler yapıldığının bu çalışmalara nasıl destek olunabileceği bilgisi verildi.


Simitli mütevazi bir kahvaltının ikram edildiği programda gönüllü kadınların el emeği ile hazırladıkları gıdalar hayır çarşısında Yemen yararına satışa sunuldu. Programdan elde edilen gelirin Yemen’deki mazlumlara ulaştırılacağı belirtildi.
Organizasyonda emeği geçen Çorum İHH Kadın Komisyonu, Çorum Genç İHH Kadın Komisyonu, İHH gönüllüleri ve destek olan STK’lara teşekkür edildi.   

Editör: Haber Merkezi