İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) "Big Data ve Blockchain Teknolojileri" konulu panel gerçekleştirildi.
Teknolojinin insan hayatına girmesi birçok kolaylığı beraberinde getirdi. Bu kolaylık önceleri iletişim odaklı iken son dönemde bireylerin yanında işletmeler için de önemli hale geldi. Özellikle son 5 yıllık süreç göz önüne alındığında Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme gibi konulara odaklanan bilişim teknolojileri hem bireyleri hem de tüm dünya ekonomilerini bu yönde Ar-Ge’ye yöneltti. 


Bu kapsamda Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Big Data ve Blockchain Teknolojileri” başlıklı bir panel yapıldı.
Panele konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kara ve Dr. Öğr. Üyesi Gazi Bilal Yıldız ile İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin katıldı.


Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kara, konuşmasında Google üzerindeki verilerin veri olarak kullanılacağını ve bunun şuanda Tıp, Mühendislik ve İşletme alanlarında kolaylaştırıcı bir unsur olarak kullanıldığını ifade etti. 


Blockchain Teknolojileri hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Gazi Bilal Yıldız ise    aracısız işlemlerin yaygınlığının artması ve üniversitede bu konuda araştırma merkezlerinin kurulmasının öneminden bahsetti. 


Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Ensari Şahin de, Blockchain temelli oluşturulan kripto paraların dünyada nasıl algılandığı, ekonomileri nasıl etkileyeceği ve kripto para borsaları hakkında bilgi verdi. Panel, soru cevap ve katılımcılara plaketlerin verilmesiyle sona erdi.