Birleşik Kamu İş İl Temsilcisi İlhan Yaşar, Türkiye’de çocuk istismarının kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi.
İktidarın, çocukların ve kadınların can, beden ve ruh sağlığını koruyamadığını ifade eden Yaşar, “Ülkemizde çocuk istismarı, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları AKP iktidarının utanç tablosudur.” dedi.

Yaşar, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “İstanbul'da cinsel istismara maruz bırakılan ve ameliyat edilen 5 yaşındaki çocuğun tedavisi devam etmekte ve yaşam mücadelesi ciddiyetini korumaktadır.  Bugün aynı bölgede 7 yaşında bir kız çocuğu apartmanda cinsel tacize uğramıştır. Ardından İstanbul'da bir kadın, bindiği metrobüste Fatih Özdemir adlı şahsın cinsel saldırısına uğramıştır.

Üst üste yaşanan çocuk ve kadın tacizleri, kaçırılma ve tecavüz olayları toplumu derinden sarsmaktadır.
Siyasal iktidarın politikaları, cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açarken, kadına ve çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve katliamların büyümesine neden olmaktadır.

Çocuklara yönelik saldırılara, neresinden bakarsak bakalım, hangi açıklamayı yaparsak yapalım yetersiz kalacaktır.
Çocuklara yönelik cinsel istismar toplumun kirlenmişliğini ve çürümüşlüğün göstermektedir. Geldiğimiz bu noktada tüm yaşananların sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir.

Bugüne kadar çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar, şiddet ve taciz olaylarına izin vermedik ve vermeyeceğiz.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bu insanlık, hukuk, ahlak, bilim ve akıl dışı cinsel saldırılara karşı örgütlü gücümüzü kullanarak mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın masumiyetini ve ülkemizin geleceğini asla karanlık ellere teslim etmeyeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi