RECEP MEBET
Yerel seçim sonuçlarına göre Çorum İl Genel Meclisi yeniden şekillendi.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimi neticesi doğrultusunda yapılan tahminlere göre AK Parti 26, CHP 6, MHP 4, İYİ Parti ise 1 üye ile İl Genel Meclisi’nde temsil edilme hakkı kazandı.


İKTİDAR SANDALYE KAYBETTİ,MUHALEFET ÜYE SAYISINI ARTIRDI
Geçen dönem 38 üyeden oluşan İl Genel Meclisi, nüfuskriterleri doğrultusunda yeniden şekillenirken Sungurlu’nunüye sayısı 4’ten 3’e gerilerken toplam üye sayısı da 37’ye düşmüş oldu.
Kesin olmayan sonuçlara göre, bir önceki seçimle kıyaslandığında 31 üyeye sahip olan AK Parti 5 sandalye kaybıyla 26 üyeye, 5 üyeye sahip olan CHP bir artışla 6 üyeye, 2 üye ile temsil edilen MHP ise iki artışla 4 sandalyeye sahip oldu. İYİ Parti’nin de yeni dönemde 1 üye ile Meclis’te temsil hakkı elde ettiği belirtildi.

Resmi olmayan neticeye göre, AK Parti tüm ilçelerden Meclis Üyesi çıkarırken CHP Merkez İlçe’nin yanı sıra Dodurga, Mecitözü ve Ortaköy’den; MHP Boğazkale, İskilip, Laçin ve Osmancık’tan; İYİ Parti ise Sungurlu’dan Meclis Üyesi çıkarmayı başarmış görünüyor.

ÇORUM MERKEZ’DE 4 AK PARTİ - 3 CHP

Edinilen bilgilere göre; Çorum Merkez’de AK Parti’den Osman Günay, Mehmet Bektaş, İbrahim Çiftçi ve Ünal Nalçacı; CHP’den ise Yıldız Bek, Suat Atalay ve İlhami Türksal’ın İl Genel Meclisi’ne seçilen isimler olduğu belirtildi. Diğer ilçelerden Meclis Üyelikleri’ne seçilen isimlerin ise itiraz süresinin sona ermesi ve sandık sonuçlarının kesinleşmesiyle kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi