Kısa bir süre önce Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii konusunda istişare etmek üzere Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etmiş,ve görüşmede camii yapımı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlangıç ödeneği olarak 500 bin TL sağlanmıştı. 
Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkıları ve Milletvekillerinin destekleriyle üniversite ile İl Müftülüğü’nün iş birliğinde Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nin ihale sözleşmesi Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törenle imzalandı. İlerleyen günlerde yer teslimi yapılacak olan camiinin temeli atma töreni de yakın bir zaman içerisinde gerçekleştirilecek.


İmza törenine Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Müftü Vekili Adem Aygül, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, dernek üyelerinden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Genel Sekreter Erdal Kanık, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Elvan Turan ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.


Konu hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kapalı alanı 4.139 m2 ve toplamda 5.370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlanan İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için ilk aşamada 500 bin TL’lik bir destek geldiğini açıklayarak Diyanet İşleri Başkanlığı, üniversite ve İl Müftülüğü’nün iş birliğinde oluşturulan dernek aracılığıyla camiinin temel atma işine başlanacağını belirtti. 


Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Camiimizin yapımı için başlangıçta küçük bir ihalesini yapabildik. Temel kazısına karşılık gelecek miktarın desteklerle artacağına ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Camiimizin yapımının tamamlanacağına yürekten inanıyorum. Tüm hayırseverlerimizin destek ve yardımlarını bekliyoruz” diyerek camiinin yapımı için desteklerini esirgemeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu’na, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan’a, Oğuzhan Kaya’ya, Erol Kavuncu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi