Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsüne yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami’nin çalışmalarına yüklenici firma başladı.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Genel Sekreter Erdal Kanık ile birlikte camii inşaatında incelemelerde bulundu. Burada konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlangıç ödeneği olarak sağlanan 500 bin TL ile İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii’nin 1. faz inşaat çalışmalarına başlandığını ifade ederek 7.000 m2’ye yakın bir alanın kazısının yapıldığını ve yaklaşık 2.200 m2’lik alana temel atılabilmesi için grobeton atılarak hazırlıkların tamamlandığını vurguladı.

Kapalı alanı 4.139 m2 ve toplamda 5.370 kişilik kapasiteye sahip olacak şekilde planlanan cami için yapılan ihale ile küçük bir başlangıç yapılabildiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, bu başlangıcın yapılacak desteklerle artacağına ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami’nin yapımının tamamlanacağına yürekten inandığını belirterek “Camiimizin tamamımın ya da bir kısmının yapımını üstlenecek hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii için destek olmak isteyen hayırseverler Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin

şu hesabına yardımda bulunabilirler:

Halkbank Çorum Şubesi IBAN: TR 20 0001 2009 3120 0016 0002 77

Çorum Şube Kodu: 0312, Hesap Numarası: 16000277