Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, yönetim kurulu üyeleriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda 2019 yılını değerlendiren MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, “Son elli yılda Türk siyasetinin temel taşlarından biri olmayı başaran Milliyetçi Hareket Partisi, Türk devletinin bekası, Türk milletinin huzuru ve refahı ekseninde Türk siyasî hayatının önemli bir aktörü olarak göz ardı edilemeyecek bir konuma erişmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, milletimizin teveccühü ile iktidar veya muhalefet görevlerini yüklendiği, hatta TBMM’de temsil edilmediği dönemlerde bile, ülkemiz siyasetine ve demokrasisine önemli katkılar sunmuştur.” dedi.

MHP Çorum Merkez İlçe Teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirebilmek ve hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına gayretle devam ettiklerini ifade eden MHP Merkez İlçe Başkanı Onan, konuşmasında şunları dile getirdi: “Kurucu lideri Alparslan Türkeş ile başlayarak, meseleleri tarihî ve kültürel derinlik içinde ve Türkçe bakış açısıyla değerlendiren, ufkun ötesini mihenk taşı yapmış bir siyasî geleneğin sahibi olan Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin ve Türk milletinin birlik, bütünlük ve bekası ile demokrasinin kurumsallaşması için, azami gayret göstermiş, çalışmalarıyla  bugünkü seviyelere gelmesine vesile olmuştur. Bu gelenek, ‘önce ülkem ve milletim’ ilkesi doğrultusunda hareket eden Liderimiz Devlet Bahçeli tarafından aynen devam ettirilmiştir. Kendine has özellikleri, duruşu, bilgi ve ahlâk esaslı stratejik aklıyla Milliyetçi Hareket Partisi, dinamik, öngörülü ve her çağa hitap edebilen bir yapı arz etmiştir.
Türk milliyetçiliği fikrinin son elli yıl ile sınırlandırılamayacak uzun bir geçmişi olduğu gibi, aziz Türk milleti var oldukça yaşayacağı uzun bir geleceği de vardır. Türk milliyetçiliğinin yarım asırdır bayraktarlığını yapan Milliyetçi Hareket Partisi’nin de uzun bir geleceği olacağı muhakkaktır. Şüphesiz ki geçmişten geleceğe uzanan çizgide Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe teşkilatı olarak 2019 yılındaki çalışmalarımıza ait değerlendirme toplantısı yaptık. Ortaya koyduğumuz proje, etkinlik ve çalışmalarımızı inceleyerek 2019 yılında ülkemiz siyasal yapısının içinde, ne kadar varlık gösterdik? Partimizi hak ettiği şekilde temsil edebilmek için belirlediğimiz vizyon ve misyon nedir? Konularını değerlendirmek üzere toplandık.

‘İLK GÜNKÜ HEYECANIMIZI TAŞIYORUZ’
Şahsım  ve değerli yönetici arkadaşlarımız ile bu kutlu görevin verildiğinde hissettiğimiz ilk günkü azim, heyecan ve coşkumuzu günümüzde de taşıyoruz. Bu ulvi davanın bayrağını yükseklerde dalgalandırmak için, azimle durmadan, yorulmadan, bir an olsun sapmadan hareketimizin temsilcileri olarak dava arkadaşlarımızla birlikte, kalbimizde aynı iman, bileğimizde aynı güç, aklımızda aynı ülkü, içimizde aynı ruhla görev yapmanın gururunu taşıyacağız. Bu sorumluluğun bilincinde ve sahip olduğumuz gücün farkındalığıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nin şehrimizin her yerinde neler başarabileceklerini göstermek için çalışıyoruz ve her daim çalışacağız.
Milliyetçi Hareket Partisi Çorum merkez ilçe teşkilatı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek için hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımıza azami gayretle devam ediyoruz. Amacımız, ilçemiz teşkilatının saflarını sıklaştırmak, ‘Çorum Milliyetçi Hareket Partisi ile hayat bulacak’ şiarıyla hemşerilerimize ulaşmak, gönüllerine dokunmak ve aramıza davet etmektir. 

‘ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM SONRA PARTİM VE BEN’
Bu kapsamda geride bırakmak üzere olduğumuz 2019 yılında ortaya koyduğumuz çalışmalardan, dünden bugüne kat ettiğimiz mesafeden bahsetmek istiyorum. Biz ‘Çorum'da kucaklaşmadığımız tek insan kalmayacak’ cümlesini söyleyerek yola çıktık. 31 Mart yerel seçim çalışma sürecinin hemen ardından, asla rehavete kapılmadan seçmenimizin kapısına sadece seçim zamanında gitmeyeceğiz, sevincinde ve tasasında yanında bizler olacağız. Derdinden haberimiz olacak, sevinçli gününden haberimiz olacak. İyi ve kötü günlerinde birlikte olacağız. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle bir olup, diri olmak ilkesiyle hareket edeceğiz. Bu amaçla şehrimizde mevcudiyetimizin üzerine, sokak, sokak, mahalle mahalle, bölge, bölge teşkilatlanmak üzere çalışmalara başladık. Oldukça yoğun bir süreç olan bölgelerimizdeki teşkilatlanma çalışmalarımızın haricinde, Çorum Merkez İlçe Teşkilatı olarak 2020 yılında da ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ diyeceğimizin, siyaseti bireysel bir amaç olarak değil, milletimize ve ülkemize hizmet yolunda bir araç olarak görmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. 2020 yılında da ülkemiz, milletimiz, partimiz ve özellikle Çorum için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in iradesiyle, inanıyoruz ki, Milliyetçi Hareket başarıya doğru yürümektedir. Dokuz Işık Hareketi zafere doğru koşmaktadır, yarının ufuklarından büyük Türkiye, özlediğimiz kudretli, maneviyatta kalkınmış, ileri, yüksek, Büyük Türkiye yarının ufuklarından yükselecektir.
Bu düşüncelerle yurdumuzun her köşesinde yaşayan; kökeni, mezhebi, dili ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyor, hepsini kucaklıyor, Cenabı-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve selamet niyaz ediyorum. Türk-İslam aleminin yeni yılını kutluyor, 2020’nin barışa, birliğimize, beraberliğimize, dostluğumuza, kaynaşmamıza ve huzurumuza vesile olmasını diliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi