ÇORİMDER ile ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü Çorum’da öğretim veren İmam Hatip Okullarının idarecilerini ziyaret ederek, 2018-2019 öğretim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Ziyarete, ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü Çorum İl Başkanı Mustafa Yüksel, ÇORİMDER ve ÖNCÜ Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Yapılan açıklamaya göre heyet, Çorum’daki tüm imam hatip ortaokullarını ve imam hatip liselerini ziyaret ederek, okul idarecileri ile bir süre görüştüler. Okul idarecilerinden okulların öğrenci kayıtları ve okullarla ilgili bilgiler alan heyet, sınıfları gezerek incelemelerde bulundular. Okuldaki görevli öğretmenlerle sohbet ederek, yeni öğretim yılının hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.
Çorum Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yüksel ziyaret edilen okullara badminton ve mangala oyun seti hediye ederek, öğrencilerin Türklerin geleneksel oyunu olan Mangala oyununu benimsemelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, imam hatip okullarının, cumhuriyet dönemi Türk eğitim sistemi içerisinde yer alan başlıca kurumlardan birisi olduğunu söyledi.

 

‘İMAM HATİPOKULLARINIBU MİLLETYAPMIŞTIR’
İmam hatip okullarının eğitim, öğretim ve yurt binalarının tamamına yakınını milletin kendi parasıyla yaptırdığına değinen Boyraz, “Bu yönüyle imam hatip okulları tarihimizde devlet-millet bütünleşmesinin en önemli göstergelerinden birisi olmuştur" dedi.

 

‘OKULLARIMIZ İLİM VE FİKİRDÜNYASINAKATKISAĞLA-MAKTADIR’

İmam hatip okullarının başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok siyasetçiyi, ilim ve fikir adamını yetiştirdiğine işaret eden Boyraz, “İmam Hatip Okulları ülkemizin sadece dini hayatına değil aynı zamanda siyaset, ilim ve fikir dünyasına da önemli katkılar sağlamıştır" ifadelerini kullandı.
 

‘İMAM HATİP MEZUNLARI TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİNÖNEMLİ ROLOYNUYOR’

Türkiye’nin geleceğinin inşasında imam hatip okulları mezunlarının çok önemli görevler üstleneceğini ifade eden Boyraz, "Bu okullar ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonu için beşeri sermayenin yetiştirilmesinde önemli rol oynayacaktır" dedi.
 

‘İMAM HATİP OKULLARI GENÇLERİ HER ALANA HAZIRLIYOR’
İmam hatip okullarının halk tarafından sadece imam yetiştiren okullar olarak görüldüğünden dolayı duydukları rahatsızlığı dile getiren Boyraz, imam hatip okullarının gençleri geleceğe hazırlayan en iyi okullar olduğuna vurgu yaptı.
İmam hatip okulları sadece imam ve hatip yetiştirmek üzere kurulmuş okullar olmadığını kaydeden Boyraz, “İmam hatip ortaokulları normal ortaokullarda okutulan bütün dersleri okutur. Ayrıca bazı dini dersler de okutur. Kuran-ı Kerim gibi. Onlar da zaten şimdi normal ortaokullarımızda da seçmeli ders olarak okutulduğuna göre normal ortaokullarla imam hatip ortaokulları arasında hiçbir fark kalmamıştır” diye konuştu.

 

‘İMAM HATİPLER GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ YETİŞTİRİR’
İmam hatip okullarının çocukların hem dünyadaki kariyerleri hem de manevi yönden gelişmeleri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Boyraz, “İmam hatip öğrencilerinin başarılı olmasının temel nedeni pozitif ilmin yanında İslami ilimleri de öğrenmiş olmalarıdır. İslami ilimleri dinini öğrenen bir nesil, kendi halkından, toplumundan yabancı uzak olamaz. Kendi geçmişine kendi köklerine düşman olamaz. Halkıyla toplumuyla barışık bir mühendis, bir doktor, öğretmen bir devlet adamı olur. İmam hatiplerin asıl önemi burada anlaşılmaktadır." diye konuştu.


‘GENÇLERİ İYİ YETİŞTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ ZEMİNİ HAZIRLAMALIYIZ’
Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğuna işaret eden Boyraz, “Bizim gayemiz geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin erdemli yetişmelerini sağlamak olmalıdır. İnsani değerlere ve toplumsal aidiyet duygusuna sahip çıkan genç neslin, kültürel ve manevi gelişimlerini destekleyici politikalar üretmemiz lazım. İmam Hatip öğrencilerinin beceri ve kabiliyetlerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkan ve zemini hazırlamalıyız” şeklinde konuştu.
Okul idarecilerinden imam hatip okullarının başarılı olması için gereken adımların atılmasını isteyen Boyraz, kendilerinin de bu aşamalarda okullara gerekli desteği verecekleri ifade etti.
ÇORİMDER ile okul işbirliğinde yıl içerisinde yapılması planlanan sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu. (Haber Merkezi)


Editör: Haber Merkezi