Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ‘Sıra Bizde’ adlı şiir dinletisi düzenledi. 
Buhara Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda 14 İmam Hatip Okulu müdürü, şiir üstatlarının eserlerinden kendilerinin seçtiği birbirinden güzel şiirleri seslendirdiler.
Sunuculuğunu ÇORİMDER Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı Halit Yıldırım’ın yaptığı programda kendisi de Ud çalarak söylediği şarkılar programa katılan vatandaşlar tarafından beğenildi.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Lütfullah Avcı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz tüm davetlilere teşekkür etti.

Göreve yeni başlayan Vali Mustafa Çiftçi'ye ‘hoş geldin’ diyerek açılış konuşmasına başlayan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, "Çorum'a yapılacak olan güzel hizmetleri sivil toplum kuruluşu olarak bizlerde sizlerle birlikte yapmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile bu güzel şehrimize hizmet etmek istiyoruz" dedi.
Çorum'un bir sahabeler şehri olduğunu hatırlatan Boyraz, bu konuyu çok önemsediklerini, çocuklara bu ruhun sirayet etmesi, onların bu kültür ile yetişmelerini sağlamak adına çaba harcadıklarının altını çizdi.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ise yaptığı konuşmada, “Ben arkadaşlar gibi güzel şiir okuyamıyorum ama iyi bir şiir dinleyicisiyimdir. Okumayı çok seviyorum ama kendim olarak iki satır şiir yazmış biri değilim. İmam Hatiplileri çok seviyorum. İmam Hatip mezunu değilim ama İlahiyat Fakültesinde görev yaptım, bunun için herhalde beni de kendinizden kabul edersiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sırasıyla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, kendi besteleri olan ‘cam kırığı, nakışı ve senden oldum’ adlı şiirlerini okudu.
Daha sonra Ömer Kömürcü İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ramazan Akkaya Abdurrrahim Karakoç'un "İncitme" adlı şiirini, Şehit Mustafa Solak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Asar, Sezai Karakoç'un "Ey sevgili" adlı şiirini,

Kerebi Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Recep Celep Mücella Pakdemir'in "Şehit Geliyor" adlı şiirini, Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Rıdvan Çiçek Abdurrahim Karakoç'un "Gençliğe Mesaj” adlı şiirini, Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Davut Demirbaş Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Utansın’ adlı şiirini,
Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yakup Duran Mevlana'nın "Toprak" adlı şiirini, Toprak Sanayi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Düvenci Nurullah Genç'in "Yağmur" adlı şiirini, Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ethem Kaçmaz Necip Fazıl Kısakürek in "Sakarya" adlı şiirini, Şehit Osman Arslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Kuru Osman Sarı'nın "Taş Gazeli" adlı şiirini,
Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yakup Sayat Arif Ay'ın "Filistin" adlı şiirini,
Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tokgöz İsmet Özel'in "Mataramda Tuzlu Su" adlı şiirini,  Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hayri Yıldırım kendine ait "El'Ard" adlı şiirini slayt eşliğinde seslendirdi. 
Şiirlerin ardından şiir okuyan müdürlere hediyelerini vermek için sahneye davet edilen Vali Mustafa Çiftçi, programı düzenledikleri için ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Çiftçi, okunan birbirinden güzel şiirlerin etkisinde kalarak, bir buçuk saatlik program sürenin nasıl geçtiğinin farkına bile varmadığını da söyledi.
Programı çok beğendiğini dile getiren Vali Çiftçi, ÇORİMDER'in bundan sonrada böyle güzel programlar hazırlayarak insanları bir araya getirmesi dileğinde bulundu.
Program sonunda Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından şiir okuyan okul müdürlerine hediye verildi. Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.