Çorum İnsani Değerler Platformu Ocak ayı toplantısı, HAK-İŞ, Hizmet-İş Sendikası ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda; Aralık-Ocak ayı arasında yapılan faaliyetler hakkında platform bilgilendirildi ve ardından toplantı gündemine geçildi.

Son dönemlerde ‘Aile ve Kadın’, ‘Aile Yapısının Korunması’ vb. kamuoyunda sık sık gündeme gelen bazı düzenlemeler, program ve projeler hususunda platformun yapması öngörülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Aile bireyleri arasındaki ilişkilerin sanallaşması, giderek daha sathi bir hal alması, tarihi ve kültürel referanslardan beslenen manevi ve duygusal bağların zayıflaması, aile içi iletişim bozuklukları vb. konular üzerinde medyanın etkileri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek olan ‘Aile ve Medya’ konulu konferans için yapılan hazırlıklarda da sona gelindiği belirtildi. 

Platformun gündeminde olan bir başka konu da dünyada ve ülkemizde giderek artan sigara bağımlılığı ve buna bağlı olarak yaşanan akciğer kanseri vakaları ve ölümlerindeki artış oldu. Platform, sigarayı bırakmak noktasında 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nün dünyada ve ülkemizde bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu amaçla gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarınca yürütülecek kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Bu çerçevede Yeşilay derneğiyle birlikte bir dizi etkinlikle 9 Şubat'ta sahada olunacağı kaydedildi.

Kan bağış oranının düşmesine de dikkat çekilen toplantıda, Kızılay tarafından yapılan kampanyalara gerek kamu ve sivil toplum kuruluşları gerekse halkın katıldığı ancak bu katılımın daha da artırılması amacıyla topluma çağrıda bulunulması, bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmaların yapılmasının önemi vurgulandı. (Haber Merkezi)